‘Diyanet devlet yapısı dışına çıkarılmalı’

‘Diyanet devlet yapısı dışına çıkarılmalı’
Eski AKP milletvekili ve tarihçi Reha Çamuroğlu, Cumhuriyet’in 99. yıldönümünde cuma hutbesinde Atatürk’ün anılmamasını eleştirdi ve “Mustafa Kemal Atatürk Diyanet’in kurucusudur. Yaşasaydı bu yaptığından pişman olur...

Eski AKP milletvekili ve tarihçi Reha Çamuroğlu, Cumhuriyet’in 99. yıldönümünde cuma hutbesinde Atatürk’ün anılmamasını eleştirdi ve “Mustafa Kemal Atatürk Diyanet’in kurucusudur. Yaşasaydı bu yaptığından pişman olur muydu bilmiyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın devlet yapısının dışına çıkarılması gerektiğini savunan Çamuroğlu, “Binlerce camiye, imama ihtiyacımız yok. Vergi verenlerin yüzde kaçı Diyanet’i gerekli bir kurum olarak görüyor?” sorusunu yöneltti.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın “Düşünce setlerimiz yok oldu” sözlerini değerlendiren Çamuroğlu, talihsiz bir beyan ifadesini kullandı. Ünal’ın sözlerinden bir yazar olarak kendisinin de alındığını söyleyen Çamuroğlu KRT’de “Haftanın Panoraması” programında Semra Topçu’nun sorularını yanıtlarken Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı bildirgesi” için şunları söyledi:
“Hiçbir şey görmedim o vizyon belgesinde. Yeniden sanayileşme nasıl olacak? Tarımda yeni hamle nasıl olacak? Deniz bitti, para bitti. Neyle yapacaksınız? Bir de şu paranın kaynağını söylesenize rezerv eksi iken bütün bunları nasıl yapacaksınız, nereden para bulacaksınız? Önce bunu anlatın. Ama hayali rakamlar vermeyin. İktidarın zaten hikâyesi bitti, iktidarın sözü bitti artık kimseye bir şey söyleyemiyor.”