Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Gençlerimizin Kudüs bilincini mutlaka güçlendirmeliyiz

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Gençlerimizin Kudüs bilincini mutlaka güçlendirmeliyiz
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde düzenlenen 43. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nın açılışında konuştu."Bütün dünyayı felakete sürükleyen...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde düzenlenen 43. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nın açılışında konuştu.

"Bütün dünyayı felakete sürükleyen Yahudi siyonizminin arkasında Evanjelizm yani Hristiyan siyonizmi vardır” diyen Erbaş, “Bilmeliyiz ki bunlar, Gazze'yle, Kudüs'le, Filistin'le yetinmeyecekler. Sapkın inançlarının peşinde bütün yeryüzünü yaşanmaz hale getirmeye devam edecekler. Önemle ifade etmeliyim ki bu çağın en büyük talihsizliği, zulme, haksızlığa, katliamlara ve soykırımlara zemin hazırlayan küresel bir sömürü sisteminin her alanda hayatı kuşatmış olmasıdır. Bugün insanlığın en temel sorunu küresel ırkçı emperyalizmdir. Dolayısıyla yeryüzünü yeni bir ahlaka, hukuka ve medeniyete kavuşturmak şarttır" ifadelerini kullandı.

"Kudüs davası büyük bir davadır"

Devletlerin yıkılışı da medeniyetlerin çöküşü de düşmanlar eliyle değil fitne ve tefrika yoluyla olduğunu bildiren Erbaş, şunları kaydetti:

"Özellikle gençlerimizin Kudüs bilincini mutlaka güçlendirmeliyiz. Kudüs davası büyük bir davadır. Eğer bu topraklarda Kudüs davasından habersiz tek bir genç, tek bir insan olursa bunun vebali hepimizin üzerine olur. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Kudüs davası, Filistin davası çok önemli. Gençlerimizin enerji ve heyecanını doğru yönlendirerek din, iman, vatan ve mukaddesat uğruna mücadele ve mücahede aşkıyla taçlandırmalıyız. Her türlü zulüm ve haksızlık karşısında tevhit ve vahdet şuuruyla hareket kabiliyeti kazanmalarını sağlamalıyız."

Erbaş, gençlerin ve nesillerin sanal alemin bilinmezlikleri içerisinde kaybolmasını önleyecek çalışmalar olması gerektiğini, daha fazla içerik üretmenin gayreti içinde olduklarını ve bunları daha fazla insana ulaştırmak gerektiğini belirtti. Erbaş, boykot çağrısında bulunduklarını anımsatarak, "İşgalcileri destekleyen firmalara yönelik boykot kararı aldık ve halkımızı da boykota davet ettik. Bu kararımız çok ciddi karşılık buldu. Bu devam etmeli" değerlendirmesini yaptı.