Diyarbakır'da gazeteciye saldırı: 'Burası Türkiye, akıllı olun' diye bağırdı

Diyarbakır'da gazeteciye saldırı: 'Burası Türkiye, akıllı olun' diye bağırdı
Ali Babacan'ın Diyarbakır ziyaretini takip eden Rudaw Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak, "Burası Türkiye Cumhuriyeti, akıllı olun" diye bağıran bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırganın gözaltına alındığı bildirildiDün...
Ali Babacan'ın Diyarbakır ziyaretini takip eden Rudaw Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak, "Burası Türkiye Cumhuriyeti, akıllı olun" diye bağıran bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırganın gözaltına alındığı bildirildi

Dün akşam Diyarbakır’a gelen Ali Babacan, bu sabah Diyarbakır’daki belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısı sonrası seçim otobüsü ile Sur ilçesindeki Ulu Cami’ye gitti. Babacan, cuma namazı için Ulu Cami’ye girerken, basın mensupları ise caminin önündeki meydanda bekledi.

Gazetecilere saldırı: Akıllı olun!

Gazete Duvar'ın aktardığı bilgilere göre bu sırada bir kişi “Burası Türkiye Cumhuriyeti’dir. Akıllı olun” diye bağırarak Rudaw Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak’a saldırdı. Saldırgan, çevredekiler tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

"Hiçbir provokatör mesleğimizi yapmamızı engelleyemez"

Saldırganın gözaltına alındığı öğrenildi.

"Bugün bir siyasi partinin genel başkanının Diyarbakır ziyareti sırasında, kentin her zaman en işlek yerlerinden biri olan ve bu nedenle de sürekli emniyet mensuplarının bulunmazı gereken ve de bulunduğuna tanık olduğumuz Ulucamii Meydanında, Irak Kürdistanı Rudaw Medya Grubu Diyarbakır Temsilciliğinde görev yapan meslektaşlarımız, çirkin bir saldırıya maruz kalmıştır.

Saldırgan onlarca kamera ve yurttaşın yanısıra çok sayıda görevli polisin arasında meslektaşlarımıza ağız dolusu küfürler etmiş, bu da yetmemiş fiziki saldırıda bulunmaya teşebbüs etmiştir. Saldırı sırasında densiz şahsın sarf ettiği küfürlerin yanında Burası Türkiye Cumhuriyeti diyerek, aklınca meslektaşlarımızın çalışmalarını iillegalize etme gayreti ise olayın dikkat çeken diğer bir yönüdür."