Doktorların karşı çıktığı düzenlemede AKP geri adım atıyor

Doktorların karşı çıktığı düzenlemede AKP geri adım atıyor
TBMM Sağlık Komisyonunda, sağlık alanında düzenlemeler içeren torba teklif ele alındı. AKP, Türk Tabipler Birliği (TTB) ve muhalefetin karşı çıktığı ‘meslekten men yaptırımı öngören’ düzenlemenin teklif metninden...

TBMM Sağlık Komisyonunda, sağlık alanında düzenlemeler içeren torba teklif ele alındı. AKP, Türk Tabipler Birliği (TTB) ve muhalefetin karşı çıktığı ‘meslekten men yaptırımı öngören’ düzenlemenin teklif metninden çıkarma kararı aldı.

Komisyondaki görüşmelerde teklifin ilk imza sahiplerinden AKP’li Arife Polat Düzgün ise diş hekimlerinin serbest meslek erbabının yanında çalışabilmesiyle ilgili düzenlemeler içeren 3. madde; ebelerin görev ve tanımları ile eğitim düzeyleriyle ilgili düzenlemeler içeren 6. madde; ilgili kamu ve sözleşmeli personelin yurt içi ve yurt dışında görevlendirilmesine yönelik düzenlemeler içeren 27. madde ile meslekten men cezasıyla ilgili düzenlemelerin yer aldığı 36. maddenin daha detaylı çalışılması gerekçesiyle kanun teklifinden çıkarılması için önerge sunacaklarını ifade etti. Düzgün, “3, 6, 27. ve 36. maddeleri kanun teklifimizden çıkarıyoruz” dedi.

AKP’nin torba tekliften çıkarma kararı aldığı 38.madde , meslek icrasının 15 günden 3 yıla kadar yasaklanmasını gerektiren fiil ve haller arasında, “meslek icrası esnasında ölüme veya engelliliğe neden olmaksızın sağlığın kısa süreli ve geçici olarak bozulmasına yol açmak, personele, hastalara ve hasta yakınlarına fiili saldırıda bulunmak, meslek icrasına ilişkin mevzuata aykırı işlem ve uygulama yapmak” fiillerini içeriyordu.

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran TTB, “Amacı belli olmayan, halk sağlığını gözetmeyen ve hekimlik değerleriyle bağdaşmayan yasa tasarısı tümüyle geri çekilmelidir” dedi.