'AKP ve HEDEP arasında dolaylı görüşme' iddiasına Tuncer Bakırhan'dan açıklama

'AKP ve HEDEP arasında dolaylı görüşme' iddiasına Tuncer Bakırhan'dan açıklama
HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "AKP ile HEDEP arasında adı konmamış, resmi nitelik kazanmamış bir görüşme trafiğinden uzun zamandır söz ediliyor" iddiaları hakkında konuştu.Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin...


HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "AKP ile HEDEP arasında adı konmamış, resmi nitelik kazanmamış bir görüşme trafiğinden uzun zamandır söz ediliyor" iddiaları hakkında konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (HEDEP) yeni eş genel başkanı Tuncer Bakırhan, Kısa Dalga'dan gazeteci Sedat Bozkurt'un yaklaşan yerel seçimler öncesi HEDEP ile AKP arasında resmi nitelik kazanmamış bir görüşme trafiği olduğu iddiasıyla ilgili “Seçim dâhil olmak üzere iktidarla hiçbir konuda bir görüşme durumumuz olmamıştır. Ancak kim olursa olsun ne istediğini ve beklediğini kamuoyu ile net bir şekilde paylaşmak kaydıyla ve çözümü mümkün kılacaksa her kesimle yeri gelince görüşebiliriz" dedi.

BirGün'den Nurcan Gökdemir'e konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, iktidar sahipleriyle bir görüşme içinde olmadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Ancak kim olursa olsun ne istediğini ve beklediğini kamuoyu ile net bir şekilde paylaşmak kaydıyla ve çözümü mümkün kılacaksa her kesimle yeri gelince görüşebiliriz. Partimizin çizgisinde bir değişiklik yok. Onu sahiplenmede, savunmada, toplumsal ayağını oluşturmada bir değişiklik olacak. Çizginin kendisi, Türkiye halklarının bir arada ortak, eşit halklara sahip olmasıdır. Bu coğrafyada Kürt’e, Alevi’ye, emekçiye, kadına demokrasinin eşit işlemesidir. Ezilenin olmadığı, insanların umutsuzluğa kapılmadığı, aş-iş derdinin yaşanmadığı bir Türkiye mücadelesi yürütüyoruz."

Gazeteci Sedat Bozkurt "AKP ile HEDEP arasında adı konmamış, resmi nitelik kazanmamış bir görüşme trafiğinden uzun zamandır söz ediliyor. Bu doğru. Kurumsal temsil görevleri olmayan eski siyasetçiler görüşüyorlar. Bu görüşmelerden de parti yönetimlerini haberdar ediyorlar"  diye yazmıştı.

Bozkurt ayrıca, "Bu görüşmelerde özellikle CHP’nin kazandığı seçim çevrelerinde güçlü adaylarla çıkılması konuşuluyor. AKP ile HEDEP arasında var olan bu görüşmeler 'partileri ayrı 2 eski dostun sohbetleri' muamelesi görse de bu görüşmelerde elde edilen bilgilerin iletildikleri yerler parti yönetimleri. Alınan yanıtlar da aynı yöntemle paylaşılıyor. Dolaylı bir diyalog söz konusu yani" demişti.