Donald Trump'tan NATO açıklaması: Bunu söylemekten nefret ediyorum...

Donald Trump'tan NATO açıklaması: Bunu söylemekten nefret ediyorum...
Donald Trump, Texas'taki sınır güvenliği gerilimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, Texas Valisi'nin tavrına destek çıktı.2024 ABD Başkanlık seçimleri adaylarından Donald Trump, Texas'ta yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda...
Donald Trump, Texas'taki sınır güvenliği gerilimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, Texas Valisi'nin tavrına destek çıktı.

2024 ABD Başkanlık seçimleri adaylarından Donald Trump, Texas'ta yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD ve Texas arasında yaşanan gerilimde Texas'a destek çıkan Trump, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Texas eyaleti, ülkenin güney sınırının güvenliği için belli bölgelere dikenli tel çekerek önlem almıştı.

Cumhuriyetçi yönetimin dikenli tel kararı, Demokratlar tarafından tepkiyle karşılanmış ve uzun süredir tartışma konusu olmuştu.

Geçtiğimiz günlerde Yüksek Mahkemenin dikenli tellerin kaldırılmasına hükmetmesiyle birlikte gerilim daha da yükseldi.

ABD Valisi Greg Abbort, mahkeme kararını tanımayacaklarını ve telleri kaldırmayacaklarını ifade etti.

Olayların ardında Cumhuriyetçilerin yönetimindeki 25 eyalet de Texas Valisi'ne destek açıklamasında bulundu.

Texas'a bir destek de 45. ABD Başkanı Donald Trump'tan geldi. Trump tüm eyaletlere çağrı yaparak Texas'a ulusal muhafızları gönderme çağrısında bulundu.

"Bunu söylemekten nefret ediyorum ama..."

Donald Trump konuşmasında NATO'ya da yüklendi.

Trump, NATO ile ilgili olarak şu sözleri kaydetti:

"Size NATO ile ilgili bunu söylemekten nefret ediyorum ancak eğer, ABD'nin NATO'ya ihtiyacı olursa, diyelim ki saldırıya uğradık, NATO ülkelerinin bizim için orada olacaklarına asla inanmıyorum."

"Sığınmacıları ülkeden yollama operasyonuna başlayacağız"

Tekrar ABD Başkanı olması halinde kaçaklarla etkili bir şekilde mücadele edeceğinin altını çizen Trump, "Tekrar ABD başkanı olduğumda tarihde görülmemiş şekilde kaçak sığınmacıları ülkeden yollama operasyonuna başlayacağız. Başka seçeneğimiz yok." dedi.

Başkan seçilmesi durumunda Texas'a sığınmacılara engel olmak için takviye kuvvetler göndereceğini ifade eden Trump, "Bu bizim ülkemizin geleceği için tehdit" diye konuştu.