Dönün bu yanlıştan

Dönün bu yanlıştan
Hükümetin, üniversiteler için uzaktan eğitim kararı almasına ve öğrenci yurtlarını depremzedelere açmasına siyasi parti liderleri de tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda,...

Hükümetin, üniversiteler için uzaktan eğitim kararı almasına ve öğrenci yurtlarını depremzedelere açmasına siyasi parti liderleri de tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Üniversiteleri uzaktan eğitime alma kararının yeniden gözden geçirilmesini bekliyorum. Biz siyasal partiler olarak Türkiye’deki tüm altyapımızı açalım, afetin faturasını gençlerimize ödetmeyelim, onları hayattan koparmayalım” çağrısında bulundu.

CHP BİNALARI HAZIR
Kılıçdaroğlu, “Genel Merkez binamız dahil, örgütümüzün tüm mekanlarını vermeye hazırım. Buna aile evlerimiz de dahildir. Bu sefer gençlere dokunmayalım. Elimizde bir tek onlar kaldı” dedi.

AKŞENER, DAVUTOĞLU VE BABACAN DA KARŞI ÇIKTI
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de uzaktan eğitimi ve ailelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesini doğru bulmadığını açıkladı. Akşener, depremzede ailelerin otellere yerleştirilmesi gerektiğini savundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından, “Yurtların boşaltılması yanlıştır. #Uzaktan eğitim kararından hemen vazgeçin. Kış aylarında bunca otel boşken, yazlık evler boşken, kamu misafirhaneleri dururken yurtlara gözünüzü dikmeyin. Henüz pandeminin etkileri bile atlatılamadı. Bir neslin eğitim hakkını elinden almayın” paylaşımını yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Acilen bu yanlış karardan dönülmeli, depremzedeler öğrenci yurtları yerine aile konaklamasına daha uygun olan kamu misafirhaneleri ve otellere yerleştirilmeli”. Davutoğlu, barınma sorununa çarenin üniversiteleri kapatmak olmadığını söyledi.

BİLİM AKADEMİSİ DE KARŞI
YÖK’ün uzaktan eğitim kararına Bilim Akademisi de karşı çıktı. Akademinin açıklamasında, “Üniversite yurtları bu amaca hizmet edecek donanımda değil. Depremzedelerin konaklaması için birçok alternatifin var olduğu ülkemizde tüm üniversitelerin uzaktan eğitime zorlanması, kurumlar arasındaki farklılıkları gözetmeyen, tektipleştirici ve tepeden inme bir karardır. Eğitimde fırsat eşitliği de zedelenecektir” denildi. Yanlık karardan ivedilikle dönülmesi istenen açıklamada, özetle şunlar vurgulandı: “İçinde bulunduğumuz olağanüstü koşullarda bu işlevlerin yeniden düzenlenmesi için eğitime ancak kısa bir süreliğine ara verilmeli; her bir yüksek öğrenim kurumunun yönetimi bu süreye kendi koşullarını değerlendirerek karar vermelidir. YÖK’ün işlevi deprem bölgesindeki öğrencilerin talep etmeleri durumunda kayıt dondurabilmeleri ve öğretim üyelerinin izinli sayılmaları ya da diğer üniversitelerin imkanlarına göre dağıtılmaları, barındırılmaları ve eğitimlerine devam etmeleri yolunda imkanları araştırmak, koordinasyonu sağlamakla sınırlı olmalı.”

SP PARTİ BİNASINI DEPREMZEDELERE AÇTI
Saadet Partisi de genel merkez binasını depremin vurduğu kentlerden ayrılanların kullanımına açtığını duyurdu. Partinin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, bir grup depremzedenin otobüsle genel merkeze getirildiği belirtildi.