Dünya nüfusunda artış yaşanıyor

Dünya nüfusunda artış yaşanıyor
Dünya Nüfus Vakfı verilerine göre, dünya nüfusu geçen yıl 66 milyon arttı. Dünya ömrü geçen yıl 66 milyon arttı. Böylece yaşayan insan sayısı 8 milyar 73 milyon 859 bin 407 kişiyi buldu.Alman Dünya Nüfusu Vakfı (DSW) tarafından...

Dünya Nüfus Vakfı verilerine göre, dünya nüfusu geçen yıl 66 milyon arttı. Dünya ömrü geçen yıl 66 milyon arttı. Böylece yaşayan insan sayısı 8 milyar 73 milyon 859 bin 407 kişiyi buldu.

Alman Dünya Nüfusu Vakfı (DSW) tarafından yapılan açıklamada, 2023 yılında dünya çapında yaklaşık 66 milyon kişinin arttığı belirtildi. Açıklamada 2024 yılı başına dünyada 8 milyar 73 milyon 859 bin 407 kişinin yaşadığı ifade edildi.

DSW tarafından yapılan açıklamada, elde edilen rakamın sürgünlerine kadar tespit edilenlerin en yükseğine rağmen artan nüfus artışının yıllar boyunca yavaşladığına işaret edildiği belirtildi.

DW'de yer alan habere göre, Birleşmiş Milletler oranlarındaki değişikliklere göre insan sayılarındaki hızlı artış 1965 ve 1970 yılları arasında görüldü. Ancak söz konusu tarih aralığından sonra dünyanın dağılımındaki artış neredeyse yarı yarıya azaldı.

Afrika'da nüfus 2080'e kadar iki gelecek

Dünyadaki artış hızının yavaşlamasının kadınların ortalama olarak daha az çocuk dünyaya getirmelerine bağlı olarak işaretleyen DSW'ye göre, Afrika'daki gidişatın farklı yönde geliştiği görülüyor. DSW'nin programlamalarına göre Afrika'nın 2080 yılı boyunca gidişatına göre yaklaşık iki katı artarak 2,5 milyara ödenmesi bekleniyor.

Afrika'daki nüfus artışının yetersiz cinsel eğitim olduğu, doğum kontrol yöntemlerine erişimin genellikle zor olduğu ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin bulunmaması gibi koşullara bağlı olduğu belirtiliyor. Uzmanlara göre bu olumsuzluklar kadınların genellikle erken yaşta çok sayıda çocuk sahibi olmasına yol açar.

Kadınların ne zaman ve kaç çocuk dünya hayatına ilişkin kararları verdikleri üreme işaretleri veren Dünya Nüfus Vakfı Genel Müdürü Jan Kreutzberg, ayrıca dünyanın pek çok yerindeki çocukların hala yaşlılık için birer sigorta ya da refah kaynağı olarak gördüklerini kaydetti.