"e-Devlet'teki tüm veriler çalındı" iddiası: "İletişim Başkanlığı açıklama yapmalı"

"e-Devlet'teki tüm veriler çalındı" iddiası: "İletişim Başkanlığı açıklama yapmalı"
İnternet üzerindeki bir panelden 85 milyon vatandaşın e-devlet bilgilerine ulaşıldığına yönelik iddiaların gündeme gelmesinin ardından gazeteci Alican Uludağ sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.Bahse konu panelden arama...

İnternet üzerindeki bir panelden 85 milyon vatandaşın e-devlet bilgilerine ulaşıldığına yönelik iddiaların gündeme gelmesinin ardından gazeteci Alican Uludağ sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Bahse konu panelden arama yaptığını ve bu aramalar sonucu insanların kişisel bigilerine ulaştığını belirten fotoğrafları paylaşan Uludağ, "Devletin kayıtlarındaki kişisel bilgilerimiz internete düştü. TC, telefon, adres ve tapu bilgilerine kadar 85 milyonun verisi sızdırılmıș. Kimse güvende değil. Buna sebep olanlar hesap vermeli. Bunlar e-devlet verileri. İletişim Başkanlığı açıklama yapmalı. Sorumlusu kimse açıklamalı." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Türkiye'de ikamet eden 85 milyon yurttaşın verilerinin ele geçirildiği iddia edilmişti.. 'S**Paneli.Org' isimli bir sitede sorgulama yapılarak kişilerin anne, baba isimlerine, TC kimlik numaralarına, telefon numarasına, akrabalarının bilgilerine ve hatta şahsın annesinin TC kimlik numarasını dahi ulaşılabildiği öne sürülmüştü.

Bu sitede Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, devletin önemli kurumundaki pek çok siyasinin bilgisine de ulaşılabildiği iddia edilmişti.

TIKLAYIN- “Türkiye’deki 85 milyon vatandaşın tüm kişisel verileri çalındı” iddiası