Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul imar planı, mahkeme tarafından iptal edildi

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul imar planı, mahkeme tarafından iptal edildi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Proje Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Proje Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. İmamoğlu, Kanal İstanbul imar planının mahkeme tarafından iptal edildiğini...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Proje Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Proje Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. İmamoğlu, Kanal İstanbul imar planının mahkeme tarafından iptal edildiğini duyurdu.

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Ne yazık ki Erzincan'ın İliç ilçesinde dün meydana gelen maden faciasında toprak altında kalan işçilerimizin kurtarılması için elbette dua ediyoruz. Gözü yaşlı annelerin acısını paylaşıyorum, umarım açıklanandan daha büyük bir felaketle karşı karşıya değiliz. Tabii şunu söylemek lazım dün yaşanan bu felaket öyle kolayca geçiştirilecek bir olay değil. Kamuoyunun da öğrendiği gibi bu madende oluşan gelişmeler süreci buraya taşıdı. Bu yönüyle yaşanan bu felaketin en üst seviyede sorgulanması şarttır. 

Bakınız kamuoyu da biliyor madene 31 Aralık 2019 günü kapasite artışı izni verilmiştir. Bu izinle beraber, bu izinin ardından madenle ilgili şikayetler çok yoğun bir biçimde artmıştır. Madene kimin izin verdiğini hepiniz biliyorsunuz, altında kimin imzası var hepiniz biliyorsunuz. 2022 yılında Elazığ Milletvekilimiz Sn. Gürsel Erol bu madenle ilgili kaygıları ve soruları dile getiren bir önerge vermiştir TBMM'ye. Önergeye yanıt veren ilgili kişi altında imzası olan kişi, kaygıların haklı olduğunu belirtmiş ve ihmaller zincirini tespit edip para cezası uygulamıştır. Cevap bu... Bugün kimse ama hiç kimse biz para cezası verdik, üzerimize düşeni yaptık diyemez. Bu kabul edilemez.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki projelere ilişkin konuşmaya başladı:

Kokudan yanından geçmeye çekindiğimiz Kurbağalıdere'de şimdi balıklar yüzüyor, insanlarımız çevresinde çok kaliteli bir yaşamın keyfini sürüyorlar.

Kurbağalıdere'yi ıslah etmekle kalmadık çevresindeki 375 bin metrekarelik alanda Kurbağalıdere Yaşam Projesi'ni başlattık. Tamamlandığında Ataşehir'e kadar uzanan olağanüstü bir koridoru hayata geçireceğiz.

İstanbul'a yeni kent ormanları kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.

Yeni projelendireceğimiz 10 meydanla birlikte önümüzdeki dönem 26 meydanı tamamlayacağız ve şehrimize toplamda 46 meydan kazandırmış olacağız. Meydanlar, insanları buluşturan, birleştiren, birbiriyle konuşturan, dostluğu, barışı, huzuru güçlendiren demokrasinin tüm kanallarını açık tutup birbirine bağlayan alanlardır. Bu bakımdan biz bu mücadelenin aynı zamanda toplumsal yaşamı, toplumsal barışı nasıl güçlendirdiğini de bilen bir yönetimiz.

İstanbul genelinde çocuklar için 185 oyun alanı yaptık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda oyun alanı bulunmayan Esenler, Bayrampaşa, Bahçelievler ve Çekmeköy gibi ilçelerimize yeni oyun alanları kazandırdık. 200 çocuk parkımızı doğal malzemelerle hızlıca dönüştürdük. Seyyar, hayal gücü oyun parkımızı sadece İstanbullu çocuklarımıza değil deprem bölgesindeki 10 bin çocuklarımızla da buluşturduk.

Yeni dönemde 300 oyun alanını dönüştürecek ve 300 tane de yeni oyun alanını İstanbul'da çocuklarımızın yaratıcı ruhlarını açığa çıkartmaları için kurmaya devam edeceğiz. 

Size o beton kanalı yaptırmadık, yaptırmayacağız, milleti aldatmanıza da fırsat vermeyeceğiz.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul 11. İdare Mahkemesi'nin Kanal İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı imar planını iptal ettiğini de duyurdu.