Ekvador’da olaylar devam ediyor: Şehirlerde cinayet sayısı artıyor

Ekvador’da olaylar devam ediyor: Şehirlerde cinayet sayısı artıyor
Ekvador’da ülkenin en büyük uyuşturucu çetesi liderlerinden Adolfo Macias Villamar’ın hapishaneden firar etmesinin ardından olağanüstü hal ilan edildi. Ülkede çeteler sokağa indi ve olaylar devam ediyor.Ne olmuştu?Ekvador’da...
Ekvador’da ülkenin en büyük uyuşturucu çetesi liderlerinden Adolfo Macias Villamar’ın hapishaneden firar etmesinin ardından olağanüstü hal ilan edildi. Ülkede çeteler sokağa indi ve olaylar devam ediyor.

Ne olmuştu?

Ekvador’da ülkenin en büyük uyuşturucu çetesi liderlerinden Adolfo Macias Villamar’ın hapishaneden firar etmişti.

Villamar’ın cezaevinden kaybolması üzerine 60 günlük olağanüstü hal (OHAL) ilan edilerek, yetkililer ülke genelinde geceleri sokağa çıkma ve toplanma yasağı kararı almıştı. Macias, 2011’de aralarında cinayet ve uyuşturucu kaçakçılığının da bulunduğu çeşitli suçlardan 34 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

“İç silahlı çatışmayı ilan eden kararnameyi imzaladım”

Ekvador Başkanı Daniel Noboa yapmış olduğu açıklamada, “İç silahlı çatışmayı ilan eden kararnameyi imzaladım. 21 çeteyi terör örgütü olarak tanımladım. Silahlı Kuvvetlere bu grupların etkisiz hale getirilmesi için askeri operasyon yapılması talimatını verdim” demişti.

TIKLAYIN: Ekvador’da canlı yayına silahlı baskın