El Şifa Hastanesi’nde elektrik bitti! Gazze'de yaralılara sadece ilk yardım yapılabiliyor

El Şifa Hastanesi’nde elektrik bitti! Gazze'de yaralılara sadece ilk yardım yapılabiliyor
Gazze Sağlık Bakanlığı yetkililerinden Mahir Şamiye, El Şifa hastanesinde elektriğin tamamen kesildiğini ve yaralılara sadece ilk yardımda bulunabildiklerini açıkladı.İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü...

Gazze Sağlık Bakanlığı yetkililerinden Mahir Şamiye, El Şifa hastanesinde elektriğin tamamen kesildiğini ve yaralılara sadece ilk yardımda bulunabildiklerini açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 17 bin 177'ye yükseldi.
Yoğun çatışmaların devam ettiği Gezze'deki en büyük hastane, İsrail ordusunun saldırılarından dolayı bir aydır çalışmıyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı yetkililerinden Mahir Şamiye, “El Şifa Tıp Kompleksi'nde elektriğin olmadığını belirterek Dün 200 ölü ve 200 yaralı aldık. Yaralıların çoğunun karmaşık ameliyatlara ihtiyacı var” dedi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra da İsrail güçlerinin kasıtlı şekilde ambulansları ve sivil savunma ekiplerini hedef aldığına dikkati çekti.

Kudra, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sağlık hizmeti veren merkezlerin boşaltılmasının yaralıların sağlığı açısından felaket boyutta yansımaları olacağını ifade etti.

Hastanelerde doluluk oranı yüzde 206

Şifa Hastanesi'nin herhangi bir kısmının yeniden faaliyet geçirilmesi konusunda ısrarlı şekilde mücadele ettiklerini aktaran Kudra, hastanenin yeniden çalışmaya başlaması konusunda ciddi zorluklarla karşı karşıya olduklarını, uluslararası kurumların desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Kudra, "Gazze'deki hastanelerin doluluk oranı yüzde 206'ya ulaştı." dedi.