Emniyet - Sen yayınladı: AKP'li Nebi Hatipoğlu'na özel koruma görevlendirildi

Emniyet - Sen yayınladı: AKP'li Nebi Hatipoğlu'na özel koruma görevlendirildi
Polisin Sesi Platformu, AK Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun fabrikasına polis koruması tahsis edildiğine dair belgeyi yayınladı. Platform ayrıca Hatipoğlu'na da koruma tahsis edildiğini açıkladı.Uzun yıllardır polis hakları...

Polisin Sesi Platformu, AK Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun fabrikasına polis koruması tahsis edildiğine dair belgeyi yayınladı. Platform ayrıca Hatipoğlu'na da koruma tahsis edildiğini açıkladı.

Uzun yıllardır polis hakları savunuculuğu ile bilinen Emniyet-Sen ve Polisin Sesi Platformu tarafından gündeme getirilen Eskişehir'de AK Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun fabrikasına polis koruması tahsis edildiği iddiası tepkiye neden oldu. Konuyla ilgili tartışmalar sürerken Polisin Sesi Platformu, Hatipoğlu'na koruma tahsis edildiğine dair belgeyi yayınladı.

8 Aralık 2023 tarihli belgede, Milletvekili Hatipoğlu’nun Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne saat 06.30’dan 22.30’a kadar gerçekleşen vardiya giriş-çıkış saatlerini belirterek polis görevlendirilmesini talep ettiği yer aldı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün ise Güvenlik Şube’nin risk analizi raporu doğrultusunda bu talebi kabul ederek fabrika önüne güvenlik tahsis edilmesine karar verdiği belirtildi.

"Hatipoğlu'na da özel koruma görevlendirildi"

Platform tarafından yapılan açıklamada, başka bir duruma da dikkat çekildi. Hatipoğlu'nun kendisine de özel koruma tahsis edildiğini belirten Platform, “Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun fabrikasına polis görevlendirilmesinin ardından yeni bir bilgiye daha ulaşıldı. Devlet Büyüklerini Koruma Bürosunda görevli iki polis memuru, Nebi Hatipoğlu’nu korumak üzere görevlendirildi. Bu görevlendirmelerin hangi amaçla yapıldığı ise açıklanmadı” ifadelerini kullandı.

Platform yetkililere ve kamuoyuna şu soruları yöneltti;

- Europen isimli şirket hangi gerekçeyle Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak vardiya giriş-çıkış saatlerinde polis ekibi talep etmiştir? Bu başvuru sonucu ne gibi risk görülerek Emniyet Müdürlüğünce polis ekipleri görevlendirilmiştir?

- Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, koruma talebinde bulunmuş mudur?

- Nebi Hatipoğlu’na yönelik hangi riskler görülerek koruma polisi tahsis edilmiştir? Diğer Eskişehir Milletvekillerine de koruma polisi tahsis edilmiş midir?