Erdoğan, Akkuyu'nun açılışına online katılacak, diğer programları ise ertelendi

Erdoğan, Akkuyu'nun açılışına online katılacak, diğer programları ise ertelendi
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın gerçekleşecek olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılışına online olarak uzaktan katılacak. Planlanan Mersin mitingi ise ileri bir tarihe ertelendi. Erdoğan dün...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın gerçekleşecek olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılışına online olarak uzaktan katılacak. Planlanan Mersin mitingi ise ileri bir tarihe ertelendi. Erdoğan dün gece katıldığı canlı yayında rahatsızlanmış, bugünkü programlarını iptal etmişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'in sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı duyuru şöyle:

Yarın yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali törenine Sayın Cumhurbaşkanımız online katılım sağlayacaktır. Mersin mitingimizin ise ileri bir tarihte yapılması planlanmaktadır.


CANLI YAYIN DA İPTAL EDİLDİ

Gazeteci İsmail Saymaz'ın duyurduğuna göre Erdoğan'ın yarın katılacağı ortak canlı yayın programı da iptal edildi. Saymaz sosyal medya hesabından şöyle yazdı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın akşam katılacağı Euro D, ATV Avrupa, NTV Avrupa ve TRT World ortak yayını da iptal edildi.

"KALP KRİZİ GEÇİRDİ İDDİALARI DOĞRU DEĞİL"

Öte yandan sosyal medyada, Erdoğan'ın kalp krizi geçirdiği gerekçesiyle programlarını iptal ettiği öne sürüldü. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklama ile bu iddia reddedildi. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, "'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı' yönündeki iddialar doğru değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yarın düzenlenecek 'Akkuyu Nükleer Santrali İlk Yakıt Yükleme' törenine canlı bağlantı marifetiyle katılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

"YABANCI BASIN ORGANLARINDA AHLAKSIZCA HABER YAPILMAKTADIR"

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik de Erdoğan hakkında çıkan kalp krizi iddialarını yalanladı. Sosyal medya hesabından bir açıklama metni paylaşan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

Sn Cumhurbaşkanımızın sağlığıyla ilgili bazı yabancı basın yayın organlarında ahlaksızca yalan haber yapılmaktadır. Sn Cumhurbaşkanımız görevinin başındadır. Küçük bir istirahat sonrası programlarına aynı şekilde devam edecektir. Milletimizin sağlık, afiyet dilekleri ve dualarına şükranlarımızı sunarız… Dünyanın her yerinden çeşitli ülke insanlarından gönderilen geçmiş olsun dileklerine teşekkür ederiz.