‘Erdoğan artık kimsenin sesini kısamaz’

‘Erdoğan artık kimsenin sesini kısamaz’
Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk, AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oy kaybettiğini söyleyerek "artık kimsenin sesini kısamayacağını" söyledi.DÜŞÜŞTE TANRI’YA ŞÜKÜRFinancial Times'ın Türkiye muhabiri Laura Pitel'e...

Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk, AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oy kaybettiğini söyleyerek "artık kimsenin sesini kısamayacağını" söyledi.

DÜŞÜŞTE TANRI’YA ŞÜKÜR
Financial Times'ın Türkiye muhabiri Laura Pitel'e konuşan Pamuk, İngiliz muhabirin aktardığına göre "Eliyle grafikte inişe işaret eden bir hareket" yaparak, "Düşüşte, Tanrı'ya şükür" dedi.

Pamuk, "Artık (Erdoğan) kimsenin sesini kısamaz" derken, Pitel de 2023 seçimlerinin Erdoğan'ın şu ana kadar karşı karşıya kalacağı en zor seçim olduğu düşüncesinin yaygın olduğunu belirtti.

Pamuk, halk arasında Erdoğan'ın eriyen popülaritesi karşısında ne tepki vereceğinin konuşulduğunu da belirtti, "Anketler bize onun kaybedeceğini söylüyor, ancak kendisi bunu kabullenecek mi?" diye sordu.

ÜLKENİN SAADETİNİ YOK ETTİ
Türk Lirası'nın değer kaybını ve yüzde 80'i geçen resmi enflasyon oranını "skandal" olarak nitelendiren Pamuk, "Bu olanlar bir insanın 20 yıl iktidarda kalıp giderek otoriterleşmesinin, giderek daha mantıksız kararlar vermesinin ve bir ülkenin saadetini yok etmesinin mükemmel bir örneği" dedi.

2005'te verdiği bir söyleşide 1915 Ermeni Tehciri ve Kürtlerle ile ilgili yorumları sebebiyle tehditler aldıktan sonra korumalarla hareket etmek zorunda kalmaktan memnun olmadığını söyleyen Pamuk, Heybeliada'da verdiği söyleşide, "Benim için Türkiye'nin kalbi olan bu adalarda korumasız gezemeyince bazen hayatta başarısız olmuş hissediyorum" dedi.

EN ÇOK SATIŞ TÜRKİYE’DE
Pitel, Pamuk'un kendisine nüfusa oranla en çok kitabı Türkiye'de sattığına dair veriler gösterdikten sonra, "Değerimin en çok Türkiye'de anlaşıldığını hissediyorum" diye devam ettiğini aktardı.

Pitel, Türkiye'nin Nobel Edebiyat Ödüllü tek yazarı olsa da Pamuk'un okulların müfredatında yer alamadığına dikkat çekti.