"Camide bira" iddiasını tekrarlayan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Benim milletim ayyaşa, sarhoşa meydanı bırakmaz

"Camide bira" iddiasını tekrarlayan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Benim milletim ayyaşa, sarhoşa meydanı bırakmaz
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi eylemleri döneminde Dolmabahçe Camii'nde müezzinlik görevini yürüten ve şu an CHP'den milletvekili adayı olan Fuat Yıldırım'ın birçok kez yalanlamasına rağmen...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi eylemleri döneminde Dolmabahçe Camii'nde müezzinlik görevini yürüten ve şu an CHP'den milletvekili adayı olan Fuat Yıldırım'ın birçok kez yalanlamasına rağmen "Camide bira içtiler" iddiasını tekrar dile getirdi. Erdoğan, Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alırken "Bay bay Kemal istediğin kadar, fıçı dolusu kadar iç, hiçbir şey seni iflah etmez. Benim milletim ayyaşa sarhoşa meydanı bırakmaz" ifadelerini kullandı.

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"nde konuşan Erdoğan, açıklanandan yaklaşık 40 dakika sonra başladığı mitingine 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını öne sürdü ve bunun resmi rakam olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bunların bu ülkede dikili taşı yok, dikili ağacı yok. İşte onun için benim milletim 14 Mayıs'ta bunlara gereken cevabı sandıklarda verecek. Biz vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Terör örgütleriyle birlikte gezen Kılıçdaroğlu'na vatanı böldürtmeyeceğiz.

"BU KARDEŞİNİZİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTILAR"

Biliyorsunuz bu kardeşinizi FETÖ'cüler ailesiyle birlikte öldürmeye geldiler. Ve gece buraya indik. Bay bay Kemal, FETÖ'cüler tarafından tankların arasından kaçırılarak Bakırköy Belediyesi'ne gitti. Orada kahvesini yudumluyor ve olanları seyrediyordu. Ama bunda yalan bol. Benim haberim olsaydı beklerdim dedi. Hayatı yalan. Dürüstlük diye bir şey bunda yok. Ama ona ihtiyacımız yoktu. On binler buradaydı.

"AVRUPA'NIN DERGİLERİ BURAYI İZLİYOR"

Hani o Avrupa'nın dergileri var ya, onlar şimdi burayı izliyorlar. Acaba Atatürk Havalimanı'nda ne oluyor diye? İşte burada. Cevabı siz vereceksiniz, siz. Bu devletin üzerinde karanlık hesaplar yapanların yüzü düşsün. Öyle bir ses verin ki sandıktan çıkacak sonucun sesi olsun.

"İŞ YAPTIRMAMAK İÇİN NELER YAPTILAR NELER"

Tabii ki sorunlar da var. Bir ülke düşünün asırlardır istiklal ve istikbal mücadelesi veriyor. Bir yönetici düşünün iş başına geldiğimizden beri engel üstüne engel aşmak zorunda kalıyor. İBB Başkanlığı görevine başladığımızda bize bu şehre hizmetten alıkoymak için neler yaptılar neler.

"PKK'LILARIN İŞARETİNİ YAPIYOR"

Bizden sonra İstanbul'un başındaki adam rezil etti. Şimdi de İstanbul'u sel bastığı zaman bunun gittiği yer belli. Ya yurt dışı ya Bodrum. Buralarda hayatı geçiriyor. O da yetmiyor, bay bay Kemal ona talimat vermiş; çık Van'a git. Van'da da PKK'lılarla anlaşmışlar, onların işaretini yapıyorlar. Ya Ekrem, sen Trabzonlusun. İstanbul'a hizmetkar olmak varken senin oralarda ne işin var? 2024'te ona da gereken dersi vermeye hazır mıyız?

"CAMİYE BİRA ŞİŞELERİYLE GİRDİLER, BENİM MİLLETİM MEYDANI AYYAŞA BIRAKMAZ"

Camiye bira şişeleriyle girdiler mi? Bira şişeleriyle bizim mabedimizi kirlettiler mi? Bedelini ağır ödediler ve ödeyecekler. Tüneller açmaya kalktılar, Öyle biz girdik, biraları devirdik… Bay bay Kemal istediğin kadar, fıçı dolusu kadar iç, hiçbir şey seni iflah etmez. Benim milletim ayyaşa sarhoşa meydanı bırakmaz.

TIKLAYIN - Fuat Yıldırım: "Camide içki içtiler" iddialarını yalanladığım için kafama silah dayadılar

"EŞİNİZİ, DOSTUNUZU, AKRABANIZI İKNA EDİN"

Kafası karışık en az bir eşinizi, dostunuzu, akrabanızı da ikna ederek sandığa götüreceksiniz. Ben size inanıyorum, siz bunu yaparsınız.

"TEFECİLER KİME PARA VERECEĞİNİ ÇOK İYİ BİLİR"

(Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolar vaadi) Ya avucunu yalarsın ya. Senin gibilere bu tefeciler para vermez. Onlar kime para vereceğini çok iyi bilir.

"BUNLARA VATANIMIZI BÖLDÜRTMEYECEĞİZ"

Kandil'dekiler dini, kitabı var mı? Ezanı var mı? İşte bay bay Kemal onları arkasına almış, haydi, haydi, haydi diyor. Sen onlarla beraber haydi demeye devam et. Benim milletim de size haftaya pazar… Ben size inanıyorum, size güveniyorum. Biz vatanseveriz. Bunlara da vatanımızı böldürtmeyeceğiz.

"BALKON KONUŞMASI İSTANBUL'DA"

Erdoğan, konuşmasının son kısmında “14 Mayıs’da balkon konuşmasını İstanbul’da yapacağız" dedi.

"DADAŞ BU DADAŞ, O YÜRÜ DEMEZSE YÜRÜYEMEZSİN"

Erdoğan, konuşmasının bir kısmında "Bir önceki gün Erzurum'daydım. Dadaşlar otobüsümüzün önünü kestiler. Dadaş bu dadaş, o yürü demezse yürüyemezsin" dedi.