Erdoğan, Atatürk'ün sözünü "modifiye" etti: Türkiye Yüzyılını biz başlatıyoruz, onu yükseltecek ve hedeflerine ulaştıracak olan sizlersiniz

Erdoğan, Atatürk'ün sözünü "modifiye" etti: Türkiye Yüzyılını biz başlatıyoruz, onu yükseltecek ve hedeflerine ulaştıracak olan sizlersiniz
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Gençlik İçin Hemen Şimdi programına katıldı. Programda konuşma yapan Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Gençlik İçin Hemen Şimdi programına katıldı. Programda konuşma yapan Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz" sözüne benzer bir cümle kurdu, "Türkiye Yüzyılını biz başlatıyoruz. Onu yükseltecek ve hedeflerine ulaştıracak olan sizlersiniz. Kalkınma bayrağının yeni emanetçileri sizlersiniz sizler" dedi. Erdoğan daha önce de "Biz bugün var, yarın yokuz ama bu millet inşallah ilelebet var olacak" sözüyle sosyal medyada espri konusu olmuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"BAYAĞI HAVALI BİR ÜLKE OLDUK"

Gençlerimizin sevgisiyle, coşkusuyla bu kalp genç kalıyor. 40 yıl önceki gençliğimizin heyecanıyla başlama gücü veren Rabbime hamd ediyorum. Biz 21 yıldır Türkiye’yi gençlerimizle birlikte, gençlerimizin geleceği için hazırlıyotuz. Bugün de artık sizin zamanınızın misafiri olduğumuz bilinciyle tüm tecrübe ve gücümüzü seferber ediyoruz. 

Unutmayınız Cumhuriyetimizin ilk asrını eksiği ve fazlasıyla geride bırakırken Türkiye Yüzyılının sahipleri sizlersiniz. Kızılelma, TOGG, TCG Anadolu, bayaĞI havalı ülke olduk.

13’ünün gecesine kadar durmak yok. 

ERDOĞAN'IN KURDUĞU CÜMLE ATATÜRK'ÜN ÜNLÜ SÖZÜNE BENZETİLDİ

Türkiye Yüzyılını biz başlatıyoruz. Onu yükseltecek ve hedeflerine ulaştıracak olan sizlersiniz. Kalkınma bayrağının yeni emanetçileri sizlersiniz sizler. Biz bu bayrağı imanıyla azmiyle fedakarlığıyla kanıyla sabrıyla bu toprakları bizlere vatan yapan büyüklerimizden aldık. Şimdi de onu tıpkı ecdad-ı Sultan Alparslan gibi, Osman Gazi gibi, Mustafa Kemal Gibi inşallah gençlerimiz sahiplenecek ve en zirveye çıkartacak. Gençler, bu öyle bir dava ki temelinden tepesine neresinde yer alırsanız alın isiminizi tarihe altın harflerle yazdıracaksınız. Canımızdan öte tuttuğumuz ülkemizi, zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuurundaki bu gençlere emanet edeceğimiz için gönlümüz müsterih.

Ülkenin geleceğini sizlere teslim ederken gözümüz arkada kalmayacak. Sizler AK Parti döneminde doğmuş, büyümüş, adeta hayatı AK Parti ile tanımış bir nesilsiniz. 

Eski Türkiye’yi görmediğiniz, yaşamadığınız için bazı mukayeseleri yapmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Türkiye 21 yılda nereden nereye getirdiğimizi anlatırken verdiğimiz rakamlar, örnekler yetersiz kalıyor. 

"CEHAPE'NİN GENÇLERİNE ANLATIN"

Hepiniz 94’ten sonra doğmuşsunuz. Bu demektir ki Cumhurbaşkanınız 94’te İstanbul’a belediye başkanı oldu. İstanbul’da o zaman ne vardı? Karşınızdaki gençlere bunları anlatmanız lazım. CHP’nin de gençleri var ya. Onlar bazı şeyleri bilmiyor, anlatacaksınız. Suyu olmayan bir İstanbul vardı. Çöp, çukur vardı. İstanbul ve Ümraniye belediye başkanı CHP'liydi. Ümraniye çöplüğü patladı ve 39 vatandaşımız öldü. Ardından biz İstanbul’u aldı. Ümraniye’yi de aldık. O çöplüğün olduğu yeri spor tesisleriyle donattık. Ben şimdi inanıyorum ki İstanbul’daki gençler İstanbul’un bu halini bilmiyorlar. Öyleyse anlatmamız lazım. İstanbul’u suya biz kavuşturduk. Ve 120 km uzaklıktan İstanbul’a suyu getirdik. Çöpü, çukurları kaldırdık. Doğal gaz yok gibiydi, İstanbul’a bu kısa sürede biz kavuşturduk. Şimdi Bay Bay Kemal kızma. Karadeniz doğalgazını getirdik. Bedava olarak veriyor muyuz? Şimdi ona başlayacağız inşallah. Hayal diyorlar. Siz neye hayal demediniz ki? Tilki yetişemediği üzüme koruk dermiş. Bu tilkilerden nedir çektiğimiz?

"KÜRESEL KRİZLERİN HİÇBİRİ BİZİ YAVAŞLATAMADI"

Gençler küresel krizlerin hiçbiri ülkemizin kalkınma adımlarını yavaşlatamadığı gibi krizi fırsata çeviriyoruz. Bazıları bizim sık sık savunma sanayi ürünlerimizi gündeme getirmemizden rahatsız  oluyorlar. Halbuki bizim gururla saydığımız her projemiz gençlerimizin geleceklerini inşa eden birer teknoloji lokomotifidir. 

Biz teknolojiye yaptığımız yatırımları gençlerimizi geleceğin mesleklerini hazırlıyoruz. Kendilerinin hayranlık duyduğu ülkelerin nasıl geliştiğini bilmeyenler her yatırıma takoz olmaya çalışıyor. Bunların derdi gençlerimize ufuk açmak değil tam tersine ufku kapatarak kendi kifayetsizliklerinin içerisinde debelendikleri kin ve nefret bataklığının üzerini örtmektir. 

GEZİ OLAYLARI VE 15 TEMMUZ HATIRLATMASI

Göreve geldiğimizde kişi başı milli gelir 3 bin 600 dolardı. Şimdi 10 bin 650 doların üzerine çıktıysa bu nereden nereye geldiğimizi göstermesi bakımından çok önemli ve satın alma paritesine göre dünyada Türkiye 11. sıraya yükseldi. İkide bir Türkiye’nin ekonomik durumu çok kötü diyorlar. İşte rakamlarla konuşuyorum. Bunlar kendi kendine olmadı. Dünya ile yarışta olan bir Türkiye’nin hikayesi. Gezi Olaylarından 15 Temmuz’una maruz kaldığımız kalleş saldırılarla bize ödetilen ekonomik bedeller olmasaydı bugün daha üst sıralarda olacaktık.

ALTILI MASA YİNE HEDEF

Bay Bay Kemal’in masası kaç kişiden oluşuyor? Öne 6’ydı. Sonra 7 oldu, sonra 9 oldu. Bunu bir de görünmeyen ortakları var. Bu ortaklar kimlerden oluşuyor? Kandil’in parlamentodaki uzantılarından da oluşuyor. Bunları her yerde anlatmanız lazım. Bu ülke bir terör devleti değildir, olmayacaktır. Ve Bay Bay Kemal, Diyarbakır’da benim Kürt kardeşlerimi sokağa dökerek öldürten Selo’ya cezaevinden çıkma sözü veriyor. Yetmedi. Evlat katili Apo’yu da çıkarma sözü veriyor. Ve her kürsüye çıkan, hanımefendi de öyle, “Biz geliyoruz ve cezaevlerinin kapısını kıracağız, hepsini dışarıya salacağız.” Hukuk devletinde ne zamandan beri cezaevi kapıları kırılıyor?