Erdoğan: Biliyorum, sizler soğana ve patatese liderinizi kurban etmezsiniz

Erdoğan: Biliyorum, sizler soğana ve patatese liderinizi kurban etmezsiniz
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben biliyorum, evvelallah sizler ne soğana ne patatese liderinizi kurban etmezsiniz" dedi. 21 yıldır iktidarda olan Erdoğan, Millet İttifakı'nın fındık fiyatının 4 dolar...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben biliyorum, evvelallah sizler ne soğana ne patatese liderinizi kurban etmezsiniz" dedi. 21 yıldır iktidarda olan Erdoğan, Millet İttifakı'nın fındık fiyatının 4 dolar olacağına dair vaadine "Ula bu kadar neredeydiniz. Niye bu güne kadar vermediniz?" diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan'ın Giresun'daki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"İnanıyorum ki giresun bugün de şehitlerimizin, gazilerimizin, kahramanlarımızın emanetlerine sıkı sıkı sahip çıkacak, yeni mandacıları hüsrana uğratarak emperyalistlerin heveslerini kursaklarında bırakacak. Ne diyor Giresun Türküsü'nde; 'Bu benim sevdalığım ancak ölünce biter.' Bizim Giresun'a olan sevdamız da Türkiye'ye olan sevdamız da son nefesimize kadar sürecek.

14 Mayıs’ta sadece sizin oy kullanmanız yeterli değil; en az bir komşunuzu, eşinizi, dostunuzu sandığa götürerek bize ve cumhur ittifakına oy vermesini sağlamanız lazım. Aksi takdirde ne olur biliyor musunuz; bizim Irak ve Suriye’de tepelerine bindiğimiz, nefes alamaz hale getirdiğimiz teröristler gelir, yeniden bu ülkenin başına musallat olur, sadece ülkemizi değil; milletimizin inancına, değerlerine saldıran FETÖ’cü hainler var ya onlar yeniden gelir çocuklarınızı ellerinizden alır. Zorlu bir mücadelenin ardından ayaklarını ülkemizden kestiğimiz emperyalistler gelir, bizi yeniden kendilerine bağımlı kılar. Bunu nasıl mı yaparlar? Karadeniz’de bulduğumuz gazın vanasını kapatırlar. Gabar’da bulduğumuz petrolün çıktığı kuyuların üzerine beton dökerler. Sınırlarımızın ötesinden başlattığımız güvenlik bariyerlerimizi yıkıp, şehirlerimizi kana ve ateşe bularlar.

Biz Giresun’u çok seviyoruz. İşte muhteşem katılım burada. Sizler sevilmeyeceksiniz de kimler sevilecek. Hele hele 14 Mayıs’ta Giresun sandıkları gümbür gümbür patlatacak, buna inanıyorum. Kıymetli hanımefendiler, sevgili gençler, değerli kardeşlerim sizleri muhabbetle selamlıyorum. Giresun Pontus çetelerine toprağı dar etmişti. Şimdi de haşhaşilere, vatan hainlere vatan toprağını dar edecek.

"SELO NE YAPTI?"

Diyarbakır’da şu anda cezaevinde olan Selo var ya, oradaki Kürt kardeşlerimi sokağa döktü, arabalarla üzerlerinden geçtiler. Şimdi ne diyor Bay Bay Kemal; ‘Gelince onu çıkaracağız, Selo ne yaptı?’ diyor. Hale bak ya, daha ne yapacak? 51 tane Kürt kardeşimi bunlar öldürdüler. Ya daha ne olacak Bay Bay Kemal?

"BUNLARIN DİNİ, KİTABI, EZANI YOK"

Kandil’den selam geliyor Bay Bay Kemal’e… ‘Desteğimiz onunla’ diyor. Bu Kandil’dekilerle Kürt kardeşlerimin benzerliği yok. Bunların dini yok, bunların kitabı yok, bunların ezanı yok. Bunlar kitapsız. Kürt kardeşlerim, bu Kandil’dekilere bakıp da sakın yanlış yola gitmesinler.  

"NİYE BUGÜNE KADAR VERMEDİNİZ?"

Yerli ve milli modeli yıkıp, ülkemizi tekrar tefecilerin at koşturduğu bir yer haline getirirler. İngiltere’den Londra’dan tefeciler bunlara 300 milyar dolar verecekmiş. Böyle bir şey olabilir mi! Şimdi Giresun’a gelmiş fındığa 4 dolar zam verecekmiş. Ula bu kadar neredeydiniz. Niye bu güne kadar vermediniz? Çayı görse anlamaz, fındığı görse tanımaz ama bol bol yalanı söyler. Bu konuda üzerine yok. Allah bunlara fırsat vermesin.

"ÜLKEDE HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK DEĞİL"

14 Mayıs'ta sandıkları patlatıyor muyuz? Bunları söylerken elbette ülkede her şey güllük gülistanlık değil. Ama 20 yıl önce şu sahil yolu var mıydı? Bunları AK Parti ile yaşamadık mı? Yaparsa AK Parti yapar. Yaptıklarımızı anlatmaya saatler yetmez. Ama eksikler de önümüzdeki dönemde aşılacaktır. Ama bunu da biz aşarız. Çarşıda yaşanan bütün sıkıntıları yine biz aşarız. Görüyorsunuz enflasyon aydan aya düşüyor.

"REZERVLER BAŞBAKANLIĞIM DÖNEMİNDE 135 MİLYAR DOLARA ÇIKTI"

Merkez Bankamızın şu anki döviz rezervi o zaman 27,5 milyar dolardı, şimdi ise 115 milyar dolar, Başbakanlığım döneminde 135 milyar dolara çıkmıştı.

"TEMMUZ AYINDA ARTIŞLAR YAPACAĞIZ"

Temmuz ayında hem enflasyon farkını hem refah payını dikkate alan artışlar yapacağız. Nereden nerelere geldik. Eğitimden sağlığa her alanda standartları en yükseğe biz çıkardı. Sanayi ve teknoloji eksiklerini biz giderdik mi? Bu ülkenin en büyük özlemi olan Ayasofya'yı biz ibadete açtık mı?