Erdoğan'dan Diyarbakır'da "Beyaz Toros" çıkışı

Erdoğan'dan Diyarbakır'da "Beyaz Toros" çıkışı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimizin geleceğinde ne sokaklarında beyaz Torosların gezdiği ne de dağlarında eli kanlı canilerin cirit attığı bir Türkiye fotoğrafına asla yer yoktur" dedi.Diyarbakır'da...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimizin geleceğinde ne sokaklarında beyaz Torosların gezdiği ne de dağlarında eli kanlı canilerin cirit attığı bir Türkiye fotoğrafına asla yer yoktur" dedi.

Diyarbakır'da Selahaddin Eyyubi Camisi'nin açılışında konuşan Erdoğan'ın ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

"Kürt kardeşlerimi sokağa dökerek 51 yavrumuzu Diyarbakır'da maalesef öldürmediler mi? Yasin Börü yavrumuzu bunlar şehit etmediler mi? Bu yavrularımızın üzerinden arabalarla geçerek şehit etmediler mi? Bunların derdi Kürt mürt değil, bunlar katil, bunlar terörist. Bu teröristlere 14 Mayıs'ta gerekli dersi vermeye var mıyız?

"TEK PARTİ FAŞİZMİNİN TEMSİLCİSİ CHP"

Kandil'den bay bay Kemal'i destekleyeceklermiş. Oradan talimat veriyorlar. Benim Kürt kardeşlerimi böyle aldatacaklarını zannediyorlar. Gereken dersi 14 Mayıs'ta vermeye var mıyız? Bunlardan hangisinin kimin ne derdine derman olduğunu gördünüz değil mi? Bunlar benim Diyarbakır Anneleri'nin yavrularını dağa kaçırmadılar mı? Orada bunları taciz etmediler mi? Bunlara 14 Mayıs'ta tarihi bir ders vermeye var mıyız? Hazır mıyız? Bir de gittiler Diyarbakır'a ve Kürt kardeşlerime en çok eziyet etmiş tek parti faşizminin temsilcisi CHP'nin kurduğu masaya yancı yazıldılar. Bizim tek derdimiz bu ülkedir. 

BEYAZ TOROS ÇIKIŞI

Milletimizin geleceğinde ne sokaklarında beyaz Torosların gezdiği ne de dağlarında eli kanlı canilerin cirit attığı bir Türkiye fotoğrafına asla yer yoktur.

ANAYASA ÇAĞRISI

Sivil, özgürlükçü anayasayı beraber yapalım. Bu çağrım 85 milyonunun tamamınadır."

CAMİ DUVARINDA ERDOĞAN POSTERİ

Açılışı yapılan Selahaddin Eyyubi Camisi'nin girişteki duvarına asılan Erdoğan posteri dikkat çekti.

Fotoğraf: Murat bayram