Erdoğan, Ersan Şen'e mi "Profesör müsveddesi" dedi?

Erdoğan, Ersan Şen'e mi "Profesör müsveddesi" dedi?
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kullandığı “profesör müsveddesi” ifadesiyle Jeolog Naci Görür'ü hedef aldığı iddia edilmiş, Naci görür üzerine alınmamıştı. Şimdi de o profesörün ceza...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kullandığı “profesör müsveddesi” ifadesiyle Jeolog Naci Görür'ü hedef aldığı iddia edilmiş, Naci görür üzerine alınmamıştı. Şimdi de o profesörün ceza hukukçusu Ersan Şen olduğu iddia edildi.

ERDOĞAN VE NACİ GÖRÜR ARASINDA "PROFESÖR MÜSVEDDESİ" KRİZİ

Erdoğan, AKP’nin aday tanıtım toplantısında, “Geçen akşam bir TV kanalında bir Prof. ne dese beğenirsiniz? Prof. ha! Köprü yapmakla, baraj yapmakla, havalimanları yapmakla bu iş çözülmez, soğan patates kaç para onu söyle. Bu adam profesör. Düşünün, barajın yok, havalimanın yok, bütün bunlarla beraber TOGG’un yok. Uçak gemin yok, domates patates kaç para onu söyle. Ya bu adam Prof. Müsvedde bu…” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın buz sözlerle Prof. Dr. Naci Görür'ü kast ettiği iddia edilmişti. Naci Görür ise "Ben değilimdir herhalde. Sayın cumhurbaşkanı beni hedef almadı. Çünkü orda diyor ki biberin fiyatı, domatesin fiyatı… Ben şu bu fiyatı demedim. Dolayısıyla ben hedef değilim. Benim ‘Yol az yapalım’ şeklinde benzer bir açıklamam var ama domatesin fiyatı mevzularına hiç girmedim" cevabını vermişti.

"PROFESÖR MÜSVEDDESİ" ERSAN ŞEN'E Mİ DENDİ?

O hitabın muhatabının Prof. Dr. Ersan Şen olduğu ortaya atıldı. Şen, katıldığı bir televizyon programında şu ifadeleri kullanmış:

"Ben peynir ekmek süt yoğurt diyorum. Orası diyor ki yollar, köprüler, havalimanları... Millet havalimanı köprü yol mu yiyecek? Karnını nasıl doyuracak. Sen anlatıyorsun Karadeniz gazı. Çok güzel de milletin cebine yansıyor mu? Hep Seçim yatırımı. Önümüz seçim de milletin karnı doyacak. Biz seçim odaklı millete ulufe mi dağıtacağız? Her pazartesi insanlar çıksın da Cumhurbaşkanı bu hafta ne hediye dağıtacak onu beklesin."