Erdoğan gerilim siyasetinde ısrarlı: "Bunları Cudi’ye Gabar’a gömmeye var mıyız?"

Erdoğan gerilim siyasetinde ısrarlı: "Bunları Cudi’ye Gabar’a gömmeye var mıyız?"
Muhalefete ve vatandaşlara yönelik kullandığı dil eleştiri konusu olan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, seçimler yaklaştıkça tonunu sertleştiriyor. Erdoğan dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Yeniden...

Muhalefete ve vatandaşlara yönelik kullandığı dil eleştiri konusu olan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, seçimler yaklaştıkça tonunu sertleştiriyor. Erdoğan dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile birlikte Gaziantep’e gitti. 50 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği depremlerin ardından Nurdağı ilçesinde afet konutları temel atma töreninde konuşan Erdoğan’ın hedefinde yine muhalefet vardı: “Bunlar teröristlerle el ele yol yürürler. 14 Mayıs’ta bunları Cudi’ye, Gabar’a, Besler Deresi’ne gömmeye var mıyız? Geçmişte gömdük mü? Yine gömeceğiz.”

“YSK SURATLARINA VURDU”
Yüksek Seçim Kurulu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik itirazları reddettiğine işaret eden Erdoğan, “Çıkmışlar, ‘Erdoğan aday olamaz.’ E ne oldu? Yüksek Seçim Kurulu suratlarına vurdu mu?” ifadelerini kullandı. Muhalefetin kararı Anayasa Mahkemesi’ne götürmek istediğini de söyleyen Erdoğan, “Yolunuz açık olsun. Anayasa Mahkemesi’nin daha önce verdiği kararlardan da haberi yok” dedi. Depremzedelerden oy isteyen Erdoğan “Artık asıl büyük şahlanışın eşiğindeyiz” dedi ve ekledi: “Biliyorsunuz artık cumhurbaşkanı seçmek demek, yürütmenin başını yani devleti ve hükümeti idare edecek kişiyi seçmek demek. Seçim beyannamemizi yakında kamuoyu ile açıklayacağız.” Deprem bölgesinden ayrılan vatandaşların yuvalarına dönmeye başladığını söyleyen Erdoğan “Çarklar dönmeye başladı” iddiasında bulundu.

EKMEK, YAĞ KUYRUKLARI
Vatandaşların saatlerce ucuz et, ekmek kuyruklarında beklediğini görmezden gelen Erdoğan “Muhalefetin tek vaadi ülkeyi eski günlerine geri döndürmektir. Yokluk ve yoksulluk dönemlerinin Türkiye’si. Yağ kuyruklarını biliyoruz değil mi? Ekmek kuyrukları… Bunlar hep CHP dönemi” diye konuştu.