Cumhur İttifakı’nın İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı: İki ilçede MHP adayı desteklenecek

Cumhur İttifakı’nın İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı: İki ilçede MHP adayı desteklenecek
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı AKP İstanbul'daki ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Cumhur İttifakı çatısı altında açıklanan adaylardan Silivri ve Beşiktaş'ta MHP'li, 37 ilçede de AKP’li isimler aday gösterildi....

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı AKP İstanbul'daki ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Cumhur İttifakı çatısı altında açıklanan adaylardan Silivri ve Beşiktaş'ta MHP'li, 37 ilçede de AKP’li isimler aday gösterildi. AKP, mevcut 24 ilçe belediye başkanından 3'ünde değişikliğe gitti.

Gazete Pencere Haber Merkezi 

AKP’nin İstanbul’daki 39 ilçe belediye başkan adaylarını Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi’nde açıkladı.

Yerel seçimlere 2 buçuk aydan kısa bir süre kalırken siyasi partiler belediye başkan adaylarını açıklamaya başladı. Geçtiğimiz Perşembe günü Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin 48 büyükşehir ve belediye başkan adaylarını açıklamıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Murat Kurum'un adaylığı 7 Ocak'taki toplantıda açıklamıştı. 18 Ocak'ta da Ankara ve İzmir dahil bütün büyükşehir ve il belediye başkan adaylarının tanımı tamamlanmıştı.

Erdoğan bugün Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak aday tanıtım toplantısıyla İstanbul’daki 39 ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

Cumhur İttifakı çatı altında açıklanan adaylardan Silivri ve Beşiktaş'ta MHP'li, 37 ilçede de AK Partili isimler aday gösterildi.

İstanbul'un 39 ilçesinden 24'ünde AK Partili, 1'inde MHP'li, 14 ilçede de CHP'li isimler yer alıyor. 24 ilçe belediye başkanından 3'ünde değişiklik var. Sultanbeyli, Bayrampaşa ve Arnavutköy'de yeni isimler aday gösterildi.

Erdoğan aday tanıtım toplantısındaki açıklamasında Vedat Türkali’nin ünlü şiirinden dizeler okuyan Erdoğan, "Boşuna çekilmedi bunca acılar. Büyük ve sakin Süleymaniye’nle bekle. Bekle bizi İstanbul" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Erdoğan aday tanıtım toplantısında “Galiz küfürler savurduğunuz kadınlarımız 31 Mart’ta size bunun hesabını soracak” dedi. Erdoğan’ın bu konuşması Meclis’teki ‘Sürtük’ ifadelerini hatırlattı

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Biliyorsunuz seçimlere 70 gün kaldı. Gerçi biz seçmeni sandıktan sandığa hatırlayan bir parti olmadık.İstanbul’umuzda bu yarışı biz yaptık ve suyu akmayan, ulaşımı dökülen, her tarafı tel tel dökülen bu İstanbul fotoğrafı bizi üzmekle kalmadı üstelendiğimiz sorumluluğun ağrılığını da gösterdi. Bahanelerin arkasına saklanmak yerine İstanbul’un derdine dermean olmaya odaklandık. Tüm dünyanın göz bebeği olan bu güzel şehir 5 yıl gibi kısa sürede çeyrek asırlık itibar kaybı yaşadı. Bunlar temel atmama merasimi yapıyorlar. Biz ise temel üstüne temel koyma mücadelesi verdik.2019 da İstanbul’un projesini devir alanlar temel atamaa töreni ile başladı. Bunlar temel atmama merasimi yapıyorlar. Biz ise temel üstüne temel koyma mücadelesi verdik. Bahçelievler, Ümraniye, Şişli, Sultangazi sandıkları patlatarak büyükşehiri güçlendirecekseniz.

Son 5 yıldır İstanbul’un eski günlerini hatırlatan ihmallere maruz kaldı. Büyükçekmece’de bir teyzeye vurduralar ve o teyzenin gırtlağına sarıldılar. Ya CHP bu. Gırtlağına sarıldığınız bu millet cevabı 31 Mart’ta verecek. Galiz küfürler savurduğunuz kadınlarımız 31 Mart’ta size bunun hesabını soracak.

Aynı kafa bilim insanlarının her gün ikaz ettiği deprem tehdidine karşı hiçbir görevi yerine getirmediği gibi bunu sırıtırak dalga konusu yapabiliyor. Böyle bir meselede bile aymazlık yapanların şehrin diğer sorunlarının çözümü için ne hassasiyeti olabilir ki... Kendi şahsi çıkarları, bireysel ajandaları için kullanabildikleri kadar kullanmak, sömürebildikleri kadar sömürmektir. İstanbul bu zulmü, eziyeti hak etmiyor. İstanbul hırsı boyunu aşanların oyuncağı haline getirilmeyi hak etmiyor. İstanbul yedeği muamelesi görmeyi hak etmiyor.

31 Mart'ta İstanbul hak etmediklerinden kurtulacak, İstanbul'un büyükşehir konusundaki hasretleri sona erecek. İstanbul'un 5 yıllık fetret dönemi son bulacak, yeniden şahlanış dönemi başlayacak.

Biz İstanbul başta olmak üzere dünyanın en stratejik noktalarından birisini kendisine vatan eylemiş milletiz. Bu topraklar üzerinde yaşamanın elbette bir bedeli var. Bu bedeli her gün ödüyoruz. Gerek dışarıda gerek içeride maruz kaldığımız saldırıların sebebi yine aynıdır. Maksat bu milleti yıldırmak, bu devleti zayıflatmak getirmektir. Uzunca bir süredir Türkiye hedef ülkedir.

Güney sınırlarımız boyunca bir teröristan kurmak isteyenlerin en önemli aracı bölücü terör örgütü. Asıl üzüntü verici taraf, CHP'nin bu kirli oyunda kendisine biçilen role razı olmasıdır. CHP yönetiminde giderek düşen bir seviye var. Bizim dönemimizde iki kez genel başkan değişti. Siyasi kalibre konusunda gelen gideni arattı. Rahmetli Deniz Baykal'la anlaşmazdık ama siyasi birikimini takdir ederdik. Bay Kemal'in de kendine göre bir üslubu vardı. Özgür efendi ise listenin en altına yuvarlanmayı başlardı.

CHP uzun süredir bölücü örgütün hedefindeki partiyle işbirliği yapıyordu. Özgür efendinin CHP'si ise bölücü örgütün aparatlığına devam eden DEM Parti'yle adeta bütünleşmiş durumdadır. Bu işbirliğiyle her iki parti de kendi ayaklarına utanç prangası vurmaktadır.

AKP'İstanbul ilçelerinde aday göstereceği isimler şöyle:

Adalar: Sina Şen

Arnavutköy: Mustafa Candaroğlu

Ataşehir: Mustafa Naim Yağcı

Avcılar: Abdullah Küçükoğlu

Bahçelievler: Hakan Bahadır

Bakırköy: Ali Talip Özdemir

Bayrampaşa: İlknur Kovaç

Bağcılar: Abdullah Özdemir

Başakşehir: Yasin Kartoğlu

Beykoz: Murat Aydın

Beylikdüzü: Mustafa Günaydın

Çatalca: Mesut Üner

Çekmeköy: Ahmet Poyraz

Esenler: Tevfik Göksu

Esenyurt: Hamit Öncü

Eyüpsultan: Deniz Köken

Fatih: Mehmet Ergün Turan

Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta

Güngören: Bünyamin Demir

Kadıköy: Veli Arslan

Kartal: Hüseyin Karakaya

Kağıthane: Mevlüt Öztekin

Küçükçekmece: Aziz Yeniay

Maltepe: Kadem Ekşi

Pendik: Ahmet Cin

Sancaktepe: Şeyma Döğücü

 Sarıyer: Hüseyin Coşkun

Silivri: Volkan Yılmaz

Sultanbeyli: Ali Tombaş

Sultangazi: Abdurrahman Dursun

Sultangazi: Abdurrahman Dursun

Zeytinburnu: Ömer Arısoy

Ümraniye: İsmet Yıldırım

Üsküdar: Hilmi Türkmen

Şile: İlhan Ocaklı

Şişli: Gökhan Yüksel

Tuzla: Şadi Yazıcı

Zeytinburnu: Ömer Arısoy

Öne Çıkanlar