Erdoğan: Bu ülkede ne soğan ne patates ne salatalık derdi var

Erdoğan: Bu ülkede ne soğan ne patates ne salatalık derdi var
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Denizli mitinginde konuştu. Erdoğan, "Biz soğanı masanın üzerine koyar, yumruğumuzu vurur ve soğanı da öyle yemesini biliriz. Bu ülkede ne soğan ne patates...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Denizli mitinginde konuştu. Erdoğan, "Biz soğanı masanın üzerine koyar, yumruğumuzu vurur ve soğanı da öyle yemesini biliriz. Bu ülkede ne soğan ne patates ne salatalık derdi var. Bu ülkede dert olan ne varsa biz onları çözdük" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

AİLE VE GENÇLİK BANKASI

Dünyada ve ülkemizde aile kurumunu yıkmaya, çocuklarımızı ve gençlerimizi sapkın akımlara itmeye yönelik kampanyalar hız kazandı. Maddi ve manevi tedbirlerle evlatlarımızı koruyacağız. Ülkemizin ürettiği doğalgaz ve petrol gelirlerinden ayrılacak kaynakla kuracağımız Aile ve Gençlik Bankası bunun ilk adımı olacak. 

Aile kalkanı programıyla ailenin tüm bireylerine destek vereceğiz. 

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK HAKKI

İlk müjdemiz ev hanımlarına. Emeklilik hakkı getiriyoruz. Emekli olmak isteyen ev hanımlarımızın primlerinin üçte birini biz karşılayacağız. Yıpranma hakkı da vererek daha kısa sürede emeklilik hakkı sağlayacağız.

EVLENENLERE KREDİ DESTEĞİ

Gençlerin eğitimden iş kurmalarına, evliliklerine kadar her aşamada yanlarında yer alıyoruz. Kimi hibe, kimi faizsiz kredi şeklindeki maddi desteklerle. Evlenmek isteyen gençlere 2 yıl ödemesiz 48 ay vadeli, faizsiz 150 bin lira kredi vereceğiz. 

HER AİLEDE EN AZ BİR İSTİHDAM

Her ailede en az bir kişinin istihdama katılmasını temin edeceğiz. En az bir bireyinin çalışmadığı aile bırakmayacağız. İstihdam edilen kişinin gerekirse sigorta primini, gerekirse maaşının bir kısmını devlet olarak biz karşılayacağız. 

KILIÇDAROĞLU YİNE HEDEFTE

Şu kadar milyar dolar buldum, ülkeye getireceğim diyor. Arkasına bakıyorsunuz, ülkeyi Londra tefecilerine teslim etme niyeti çıkıyor. Bay Bay Kemal, bu Londra’nın tefecilerinin işi gücü yok da sana niye bu parayı versin. Kaldı ki bunlar tefeci, bu işi çok iyi bilir. Bay Bay Kemal bu 200 milyar doları getirdin de nereye boca ettin, nerede bu para? Madem getirdin, söyle bakalım yerini, adresini söyle bilelim. Bu adamın hayatı yalan. 

“BU ÜLKEDE NE SOĞAN DERDİ VAR, NE PATATES DERDİ VAR”

FETÖ'cüler, PKK'lılar ancak AK Parti iktidarında yola gelmişlerdir. Avrupa, Batı, hepsi dört gözle 'acaba Erdoğan nasıl gider' bunu bekliyor. Erdoğan'ın Cumhur İttifakı ile birlikte nasıl dimdik ayakta durduğunu 14 Mayıs'ta siz göstereceksiniz. Ben size inanıyorum, size güveniyorum. 14 Mayıs'ta da bunu başaracağımızı biliyorum. Şimdi Togg'umuzu yaptık mı? TCG Anadolu'muzu yaptık mı? Bizim davamız büyük. Biz soğanı masanın üzerine koyar, yumruğumuzu vurur ve soğanı da öyle yemesini biliriz. Bu ülkede ne soğan ne patates ne salatalık derdi var. Bu ülkede dert olan ne varsa biz onları çözdük. Biz geldik 78 üniversite vardı. Şimdi 208 üniversitemiz var. 81 vilayetin tamamında üniversite var. Üniversitesi olmayan ilimiz yok. Çağdaş olmak bu, medeni olmak bu. 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Şimdi 28 bin 500 kilometre hamdolsun yolumuz var. Seçildiğimiz zaman ilk iş Aydın-Denizli yolunu 105 kilometre o zaman kararı verdik ve yaptık. Sağlıkta attığımız adımlarla şehir hastanelerin halini görüyorsunuz değil mi pırıl pırıl. Benim vatandaşım bu hastanelere gittiğinde 'Devletimizden Allah razı olsun' diyor.