Erdoğan: Seçim tercihi tepkiyle yapılmaz

Erdoğan: Seçim tercihi tepkiyle yapılmaz
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da Deprem Konutları Temel Atma ve Anahtar Teslim Töreni’nde konuştu. Erdoğan, "Seçim tercihi öyle öfkeyle kalkarak, küserek, tepkiyle verilecek bir karar değildir"...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da Deprem Konutları Temel Atma ve Anahtar Teslim Töreni’nde konuştu. Erdoğan, "Seçim tercihi öyle öfkeyle kalkarak, küserek, tepkiyle verilecek bir karar değildir" dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

ŞANLIURFA'DA 11 BİN EV

Ülkemiz 6 Şubat'ta şiddetli depremlerle sarsıldı. Bu depremlerden etkilenen şehirlerden birisi de Şanlıurfa'ydı. Tespitlere göre Şanlıurfamızda 12 bin 728 binadaki 22 bin 464 bağımsız bölüm bu depremde kullanılamaz hala geldi. Bölge genelinde ise bu rakamlar 311 bin binaya ulaşıyor. Şimdiden kalıcı konutların inşaatları yükselmeye başladı. 319 bini 1 yıl içinde teslim edilecek şekilde 650 bin yeni konut yaparak deprem bölgelerimizi ayağa kaldıracağız. Bayramda inşası tamamlanan ilk köy evlerimizin hak sahiplerine teslimini gerçekleştireceğiz. Depremde yıkılan şehirlerimizi ayağa kaldırırken sadece konut yapmakla da kalmıyoruz. Okuluyla, hastanesiyle, parkıyla, iş yerleriyle adeta yeni şehirler inşa ediyoruz. Şanlıurfamızda 11 bin ev yaparak depremzedelerimizi yeni yuvalarına kavuşturacağız.

"SEÇİM ÖNCE MİLLETİN GÖNLÜNDE KAZANILIYOR"

Bazı deprem turistlerinin buralara gelip resim çekip nutuk atıp gittiklerini biliyoruz. Bunlar daha kendi aralarındaki fay hatları ile uğraşamayıp 14 milyon insanı etkileyen bir depremde millete yardım etmelerini bekleyemeyiz ki. Varsınlar FETÖ gibi terör örgütlerin eteğinin atına girsinler, Varsınlar 'teröristleri salacağız' desinler, biz milletimiz ile birlikte kendi işimize bakacağız. Ülkemizde öyle bir muhalefet var ki başka bir şeye gerek yok. Kendi kendileriyle uğraşıyorlar. Kardeşlerim seçim 4 duvar aralında yapılan kirli pazarlıklarla kazanılmıyor. Milletimizin gönlünde sonra sandıkta kazanılıyor.

SIKINTILARI BİLİYORUZ

Adayları gördünüz mü gördünüz, Adayları bugüne kadar yaptıklarıyla kantara çektiniz mi, çektiniz. Şimdi soruyorum siz hayallerinizi hayata geçirmek için ülkenizi kime emanet edersiniz. Cumhuriyetimizin yeni asrına adını verdiğimiz Türkiye Yüzyılı'nın kime emanet edersiniz. Seçim tercihi öfke ile küserek verilecek bir kara değildir. 'Noter masası değil, kumar masası...' Ee güzel orda ne işin var? Ötekiler sadece sıkıntıları biliyor biz ise hem sıkıntıları hem çözümleri biliyoruz. Ötekiler sadece iktidarın nimetlerine göz dikmiş.