Erdoğan: Ekonomide sıkıntı varmış, yoo, biz yolumuza devam ediyoruz

Erdoğan: Ekonomide sıkıntı varmış, yoo, biz yolumuza devam ediyoruz
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide sıkıntı olmadığı görüşünü dile getirdi ve "Yok, biz yolumuza devam ediyoruz" dedi.İstanbul Finans Merkezi'nin açılış töreninde açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide sıkıntı olmadığı görüşünü dile getirdi ve "Yok, biz yolumuza devam ediyoruz" dedi.

İstanbul Finans Merkezi'nin açılış töreninde açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

Küresel finansın ağırlık merkezine giderek daha belirgin şekilde batıdan doğuya kayıyor. İstanbul Finans Merkezi ile Türkiye dışlandığı bir alanda "Artık ben de varım" deme cesareti göstermiştir.

"21 YILDIR SÜREN KALKINMA KESİNTİYE UĞRAMAYACAK"

Malum, ülkemiz 14 Mayıs'ta yapılacak seçim sürecinin içinde. Biz milletimizin tercihinin eser, hizmet ve yatırım siyasetinden yana olacağına inanıyoruz. Ülkemizin son 21 yıldır sürdürdüğü ekonomik kalkınma yolculuğu kesintiye uğramayacaktır.

"MUHALEFET ÜLKEYİ YÖNETEMEZ"

Seçim dönemleri siyasetçilerin, siyasi partilerin ve ittifakların kantara çıktığı günlerdir. Bugünler bir nevi herkesin heybesinde ne varsa, ne tür hedefi ve vizyonu varsa ortaya döktüğü zamanlardır. Gelecek 5 sene boyunca kim ve hangi zihniyet tarafından yönetileceğine karar verilir.

Üzülerek ifade etmek isterim ki muhalefetin Türkiye'yi yönetebilecek, milletimizi hayallerine ulaştırabilecek vizyonu yok. Bu süreç aynı zamanda 2002 öncesinde neden geri kaldığını, neden ülkemizde hizmet ve eser kıtlığı yaşandığını, neden milletimizin yıllarca yokluğa mahkum edildiğini göstermiştir.

"BU ZAVALLININ HAYATINDA BİR SSK VAR"

Bu zavallının hayatında bir SSK var ki… SSK'yı batıran bu değil mi? Ah rahmetli Savaş Ay, keşke hayatta olsaydın da bunları bir millete gösterseydin.

"2013'TEN SONRA IMF İLE İLİŞKİMİZ KALMADI"

Şimdi şu malum 7'li masanın etrafında olanlar var ya… İsmini vermeyeceğim. Davos'tayız. Bir ara çıktık, IMF Başkanı ile görüşüyoruz. Kendisine dedim ki iki de bir adamları gönderiyorsunuz ve bunlar Türkiye'yi idare etmek adına konuşuyorlar. Taksitlerinizi alıyor musunuz? Alıyorsunuz. Ama Türkiye'yi idare edemezsiniz, Türkiye'yi idare etmek benim görevimdir. 2013'e kadar biz ödemelerimizi yaptık ve 2013'ten sonra IMF ile ilişkimiz kalmadı.

"EKONOMİDE SIKINTI VARMIŞ, YOK"

Şu anda CHP'nin sözcüsü zat ve bir de ortağı olan bir ara hazinin başında olan zat kapalı kapıların ardında otellerde oturup IMF adına pazarlık yaptılar. IMF'ten destek almadan bu işi yürütemeyeceksiniz diye. Ekonomide sıkıntı varmış, yok, biz gayet iyi yolumuza devam ediyoruz.

"SOĞANI MASAYA KOYUP DAĞITAMAZSIN"

Şimdiye kadar ülkemizde hiçbir siyasetçi millet yol mu yiyecek, lafa bak. Önünde de profesörler kızmasın, köprü, otoyol mu yiyecek. Soğandan patatesten Baber ver. Sen ne soğanın tadını bilirsin ne de soğanı masaya koyup dağıtamazsın. Ekonomi cahili eser ve hizmet düşmanı olmuşlardır. Dünyayı az buçuk takip eden kimse böyle bir cümle kurmaz. Köprü, viyadük, havalimanları olmasaydı biz Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna nasıl giderdik.

"GELİNCE UÇAKLARI SATACAKMIŞ"

Bay bay Kemal ve arkadaşlarının uçak uçak dolaşmasını kolaylaştırdık. Gelince uçakları satacakmış. Şimdi uçakları kiralayıp gidiyorsun. Demek ki kiralayacak imkanı var.