Erdoğan'a hakaret iddiasıyla 16 yaşındaki çocuğa hapis cezası

Erdoğan'a hakaret iddiasıyla 16 yaşındaki çocuğa hapis cezası
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 16 yaşındaki lise öğrencisine 10 ay 10 gün hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması geri bırakılırken, Erdoğan'ın cezalandırma talebi dikkat çekti.

Gazete Pencere - 16 yaşındaki lise öğrencisi çocuk, 12 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyunun geçişi sırasında küfrettiği iddiasıyla bir Cumhurbaşkanlığı korumasının talimatıyla gözaltına alındı.

Daha sonra İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimi, haftada bir gün imza atması ve yurtdışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrol kararı verip serbest bıraktı.

Cezalandırılması istendi

Cumhuriyet savcısı ile avukatı Ahmet Özel aracılığıyla mahkemeye dilekçe sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da liseli çocuğun cezalandırılmasını talep etti.

10 ay 10 gün hapis cezası

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, 12 Aralık’ta görülen üçüncü duruşmada, çocuğa önce 1 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Daha sonra yapılan indirimle çocuk 10 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Öne Çıkanlar