Erdoğan’dan Biden’a Dostluğumuz var be

Erdoğan’dan Biden’a Dostluğumuz var be
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’de bulunan doğal gazın ardından “Akdeniz’de de benzer haberler alacağımızı umuyoruz.” dedi.‘GAZIN...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’de bulunan doğal gazın ardından “Akdeniz’de de benzer haberler alacağımızı umuyoruz.” dedi.
‘GAZIN DEVAMI GELECEK’
Karadeniz’de bulunan doğal gaz keşfiyle ilgili, “Tek bir kuyu değil 2, 3, 4 devam edecek. Bu kuyuların fazla oluşu umutlarımızı daha da arttırıyor. Gazın çıkarılması 2023 yılını bulacaktır. Akdeniz’den de güzel haberler alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
‘ORUÇ REİS GERİ ADIM ATMAYACAK’
Türkiye’nin sondaj faaliyetlerinde geri adım atmayacağını dile getiren Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye ne Oruç Reis gemimizin ne ona refakat eden donanma unsurlarımızın faaliyetlerinden en küçük bir geri adım atmayacaktır.
Yunanistan’ı Türk donanmasının önüne atanlar yarın asla ortada görünmeyecekler. Bundan sonra bölgede (Doğu Akdeniz) yaşanabilecek her olumsuzluğun tek müsebbibi Yunanistan, tek zarar gören de yine bu ülkenin kendisi olacaktır.
(Yunanistan’ın Navtex ilanı) Bu açıklama, bölgede bulunan tüm gemilerin kıyı ve seyir emniyetini tehlikeye atan bir şımarıklıktır. Uluslararası hukuka, iyi niyete, komşuluk ilişkilerine aykırı bu tutumuyla Yunanistan, kendisini içinden çıkamayacağı bir kaosun içine atmıştır.”
MUHALEFETE YÜKLENDİ
Erdoğan, ABD Başkan adayı Joe Biden’in, Türkiye siyaseti hakkındaki açıklamalarına ilk kez cevap verdi. Erdoğan, “En azından oturup çay içmişliğimiz var. Böyle bir ifadeyi bizim için nasıl kullanırsınız? Ama kullandılar. Bu hezeyana cevap vermesi gereken bizden önce muhalefet olmalıdır. Ülkemiz muhalefeti bu ağır ithama tepkisini tüm şiddetiyle ortaya koymak yerine konunun bir süre sonra gündeme geldiğine dair bir zırvanın arkasına sığınmıştı” dedi.