Erdoğan: Deprem bölgesinde ekim kasım gibi kalıcı konutların teslimatına başlayacağız

Erdoğan: Deprem bölgesinde ekim kasım gibi kalıcı konutların teslimatına başlayacağız
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya'da konuştu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin "talimatı kandilden alıyor" söylemini tekrarlayan Erdoğan "Görüşmeleri PKK'nın parlamentodaki uzantıları...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya'da konuştu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin "talimatı kandilden alıyor" söylemini tekrarlayan Erdoğan "Görüşmeleri PKK'nın parlamentodaki uzantıları ile yapıyor. Benim milletim bu teröristlerle yol yürüyenleri sandığa gömecek mi?" dedi.

Deprem bölgelsinde konut inşatlarına başlandığını belirten Erdoğan hedeflerinin 650 bin konut inşası olduğunu belirterek "Ekim kasım gibi de kalıcı konutların teslimine başlayacağız" dedi.

Depremzedelere seslenen Erdoğan "Tüm depremzedelere sesleniyorum, oy vermediniz diye size edepsizce hakaret edenler için asla üzülmeyin. Yaptıkları 5 kuruş yardımı sizin başınıza kakanlar için kendinizi asla garip hissetmeyin. Bunlar tek parti faşizminin günümüzdeki özentileridir. Onlar talimatı Kandil'den aldı, biz talimatı Allah'tan aldık" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

"14 Mayıs'ta Malatya dik ve vakur tavrını ortaya koydu. Malatya, terör örgütleriyle yol yürüyenlere fırsat vermedi. Bay bay Kemal talimatı Kandil'den alıyor, görüşmeleri PKK'nın parlamentodaki uzantıları ile yapıyor. Benim milletim bu teröristlerle yol yürüyenleri sandığa gömecek mi? Malatya, milletin adamına sahip çıktı. Cumhurbaşkanlığı'nda yüzde 60 buçuğa yakın oy verdi. Cumhur İttifakı'na yüzde 69'a yakın oy verdi.

Eserler yarım kalmasın, eserler, hizmetler, projeler yarım kalmasın diyeceksiniz. Bu bay bay Kemal'den bir şey olmaz onu biz SSK'nın başında olduğu zamalardan biliyoruz. SSK'yı nasıl batırdığını biliyoruz. Bu memurluğunu bile düzgün yapamadı, 15 seçim 15 mağlubiyet. Şimdi yeni bir mağlubiyete hazırlanıyor.

Muhalefetin dalga geçtiği Defne hastanemizi 3 ayda hizmete aldık ve dün hasta kabulüne başladı. Bu kadar sürece hastane mi yapılır diyorlardı. Yaparsa biz yaparız. Şimdi hedef 319 bini 1 yılda olmak üzere 650 bin konut inşa etmektir. Ekim kasım gibi de kalıcı konutların teslimine başlayacağız. Enkazlar temizlendikçe deprem bölgesinde hayat başlıyor. İnsanımız kayıplarının yasını tuttuktan sonra hayata dört elle sarılıyor. Bunu Adıyaman ve Maraş'ta gördük. Bunu bugün Malatya'da gördük.  

Tüm depremzedelere sesleniyorum, oy vermediniz diye size edepsizce hakaret edenler için asla üzülmeyin. Yaptıkları 5 kuruş yardımı sizin başınıza kakanlar için kendinizi asla garip hissetmeyin. Bunlar tek parti faşizminin günümüzdeki özentileridir. Onlar talimatı Kandil'den aldı, biz talimatı Allah'tan aldık. Biz halkın ve hakikatin yanında durduk. Onlar yıkmaktan engellemekten bahsetti, biz icraat dedik, yatırım dedik. Bu CHP LGBT'ci mi? Evet. Bu HDP LGBT'ci mi? Evet. Bu İYİ Parti LGBT'ci mi? Evet. Peki LGBT Cumhur ittifakı'na sızabilir mi? Sızamaz çünkü biz ailenin kutsaliyetine inanıyoruz.

Devrim arabalarının akıbetinden sonra devrin arabası TOGG'u yaptık. Teslimatları başladı. Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu'yu hizmete aldık. Altay tankını test için ordumuza teslim ettik.

14 Mayıs’ta sergilediğimiz iradeyi, bu sefer çok daha güçlü bir şekilde, 28 Mayıs’ta sandığa yansıtmamız gerekiyor. Ne işimiz, gücümüz, planımız varsa hepsini bir günlüğüne erteleyeceğiz. Hayatta hemen her şeyin kazası vardır ama unutmayın, sandığın kazası yoktur. Rehavete asla kapılmayacağız, sandıklara sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Pazar gününe kadar çok çalışacak, Pazar günü de mutlaka sandığa erkenden giderek irademizi ortaya koyacağız. Eşimizin, dostumuzun, komşumuzun da muhakkak sandığa gitmelerini temin edeceğiz. 28 Mayıs inşallah, on yıllardır halka rağmen halkçılık yapan zihniyetten ülkemizin kurtuluş günü olacaktır."