Erdoğan: Çok uygun borçlanma imkanı getiriyoruz

Erdoğan: Çok uygun borçlanma imkanı getiriyoruz
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümde "yarısı bizden" kampanyası hakkında konuşurken "Çok uygun borçlanma imkanı getiriyoruz" dedi.Sakarya'da açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Tarihi bir...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümde "yarısı bizden" kampanyası hakkında konuşurken "Çok uygun borçlanma imkanı getiriyoruz" dedi.

Sakarya'da açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Tarihi bir dönüşüm kampanyası başlatıyoruz. İstanbul'da riskli konutunu dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza dönüşüm bedelinin yarısını hibe olarak veriyor, kalan yarısına da çok uygun şartlarda borçlanma imkanı getiriyoruz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Diyarbakır'da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan Selo'yu çıkaracakmış, teröristbaşı Öcalan'ı çıkaracakmış. Bu ülke terör devleti değildir.

"GIDADA YANLIŞ YOLDA GİDENLERE, DERSLERİNİ VERECEĞİZ"

Ekonomideki sıkıntıları da unutmuyoruz. Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürecek adımları kararlılıkla atmayı sürdürüyoruz. Şunu çok açık, net söylüyorum. 14 Mayıs'tan sonra özellikle gıdada bu çeşitli gıdalar olabilir. Yanlış yola gidenlere yapacağımız düzenlemelerle gerekli dersi vereceğiz.

"GABAR'DA DA 1 MİLYAR DOLARLIK DOĞAL GAZI BULDUK, ONU DA ÇIKARACAĞIZ"

TCG Anadolu Gemisi'nin hizmete alınma gururunu yaşadık. Bitti mi? Filyos'ta Karadeniz Gazı'nın devreye alınması törenini Sakarya adıyla gerçekleştirdik. 1 ay boyunca konutlardaki tüm doğal gaz tüketimini, 1 yıl boyunca da mutfak ve sıcak su tüketiminin ücretsiz olmasının bir kez daha milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim lütfetti ve Karadeniz gazını milletimizin emrine veriyoruz. Gabar'da da 1 milyar dolarlık doğal gazı bulduk, onu da çıkaracağız. Bunlar teröristlerle el ele kol kola yürüyorlar. Cudi'de bunları gömdük mü? Gabar'da bunları gömdük mü? Bilin ki biz olursak bu teröristleri bu mağaralarda gömmeye devam edeceğiz. Devamlı birbirlerine söz veriyorlar. 'Erdoğan'ın gitmesi lazım' diyorlar. Ama benim bunlara bu meydanı bırakmaz.

TGC ANADOLU, İZMİR'E GİDİYOR

(TCG Anadolu) İnşallah 14 Mayıs'ta bu görevi bize vermeniz halinde bu uçağın iki kat büyüklüğündeki uçağın ön görüşmelerini belli ülkelerle yaptım. Ve onun iki büyüklüğündeki uçak gemisini de inşallah yapacağız. Son 1 hafta, 10 gün de TCG Anadolu uçak gemimizi İzmir'e uğurlayacağız. Şöyle 1 hafta, 10 gün de İzmir'de kalmasında fayda var.

"KAYNAĞI EROİNMANDAN BULUYOR"

Anneler, gençler, aile ve gençlik bankasını kuruyoruz. Bu ne demek? Kaynağını nereden bulacaksınız diyenlere evap. Bay bay Kemal tefecilerden, eroinmandan buluyor. Biz kaynağını Karadeniz gibi ülkemizin doğal zenginliklerinden alacak bu bankayla pek çok çalışmanın finansmanını buradan temin edeceğiz. Norveç, kendi doğalgazının petrolünün belli bir oranını kullanır ve gençliğine onu tahsis eder. Benzerini biz ülkemizde yapacağız. Ev kadınlarımızın emekliliğine destek vereceğiz.

"ENFLASYONDA SIKINTI VAR AMA FAİZİ DÜŞÜRDÜK"

CHP'nin Sözcüsü, İYİ Parti'nin Merkez Bankası'ndan gelen bir adamı var, bunlar illa Türkiye IMF'ten borç almalı dediler. Biz bunları dinledik mi? Biz IMF'ten 1 kuruş aldık mı? Şu anda enflasyonda bir sıkıntımız var ama faizi 8 buçuğa düşürdük, daha da düşecek. Geçmişte yaptığımıza göre bugün de yaparız, yarın da yapacağız. Binlerce başlıkla Türkiye Yüzyılı'nın inşasını sizlerle başaracağız.

"LGBT'NİN TAM KARŞISINDAYIZ"

Bay bay Kemal bir ara ciddi ciddi ülkenin başına gelebileceğine inanmış. Milletimizi birbirine düşürmek için her gün yeni bir fitne ateşi yakmaya başladı. Bunlar LGBT'ci, İYİ Parti LGBT'ci, HDP LGBT'ci, CHP, o da öyle. AK Parti bu işlerin tam karşısında, MHP tam karşısında, Yeniden Refah, Büyük Birlik, Hüda Par öyle. Bizim için aile kutsaldır, aileye toz konduramayız. Biz aile kurumumuza dokundurmayacağız. Bunlar gelince Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracaklarmış. Siz ne hayasızsınız?

"ALEVİLİK, ŞİİLİK, NE KARIŞTIRIYORSUN?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Erdoğan, "Yaşın 74'e geldikten sonra niye mezhebinle kamuoyunun önüne çıktın?" dedi ve şunları söyledi:

Biz bugüne kadar bizim Sünnilik diye Alevilik diye dinimiz yok, bizim dinimizin tek bir adı var o da İslam'dır. Dini kimliğimizin tek bir adı var, o da Müslümanlıktır. Alevilik, Şiilik ne karıştırıyorsun bunları. Ama dert başka. Vatandaşlarımızın yıllarca ihmal edilen hak ve hukuklarını kullanabilmelerine imkan sağladık. Artık bu tartışmaların yeri de gereği de kalmamıştır. Bu zata kimse inancını, mezhebini, meşrebini sormadı. Bu zatı kimse bu kimlikleri üzerinden herhangi bir ithama da maruz bırakmadı."