Erdoğan'la görüşmeye gelen İtalya Başbakanı Meloni'den İstanbul turu

Erdoğan'la görüşmeye gelen İtalya Başbakanı Meloni'den İstanbul turu
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ve İtalya Başbakanı Meloni, İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nde bir araya geldi.Türkiye'yi ziyaret eden İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la...
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ve İtalya Başbakanı Meloni, İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nde bir araya geldi.

Türkiye'yi ziyaret eden İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü.

Vahdettin Köşkü'ndeki görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

İtalyan Başbakan, Türkiye ziyareti sırasında Kapalıçarşı'yı ziyaret etti. Çarşıdakiler tarafından yoğun ilgiyle karşılaşan Meloni'yi Kapalıçarşı Havuzlu Restoran’ın işletme müdürü Kars Arpaçaylı Metin Sönmez ağırladı.

İlber Ortaylı eşlik etti

Meloni'yi gören turistler ve esnaf alkışlarla tezahürat yaptı. Meloni'nin Kapalıçarşı ziyaretinde ünlü tarihçi İlber Ortaylı eşlik etti.

Türk kahvesi ikram edildi

Kuyumcuları ve halıcıları gezen İtalya Başbakanı Meloni Türk tatlılarının tadına baktı, Türk kahvesi içti. Kapalıçarşı’da Havuzlu Restoranda yemek yiyen Meloni, kendisine ikram edilen sütlaç, kazandibi ve ayva tatlısı yedi. Başbakan, tatlılara bayıldığını söyledi. Daha sonra Meloni’ye Türk kahvesi ve çay da ikram edildi.