Erkan Baş: Evladı ölen hesap soramıyor, karşısındaki AKP yöneticisiyse üstü kapatılıyor

Erkan Baş: Evladı ölen hesap soramıyor, karşısındaki AKP yöneticisiyse üstü kapatılıyor
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Sözcü Televizyonu'nda Alişer Delek'in programında açıklamalarda bulundu. "Çok rahatım, Erdoğan tarihi bir yenilgi yaşayacak" diyen Baş, "Emanet oy istemiyorum, TİP'e oy...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Sözcü Televizyonu'nda Alişer Delek'in programında açıklamalarda bulundu. "Çok rahatım, Erdoğan tarihi bir yenilgi yaşayacak" diyen Baş, "Emanet oy istemiyorum, TİP'e oy verin" çağrısı yaptı.

“ERDOĞAN TARİHİ BİR YENİLGİ YAŞAYACAK”

Bu saray rejiminden bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Anketleri falan bir kenara bırakalım, Erdoğan’ın tarihi bir yenilgi yaşayacağını düşünüyorum. Dipten gelen dalga aslında vatandaş tepkisini sandıkta en sert şekilde gösterme hazırlığı yapıyor. O yüzden çok rahatım, ilk turda bu iş bitecek. 

“TÜRKİYE’NİN HESAPLAŞMASI GEREKİYOR”

İlk turda bu iş bittiği anda parlamentonun çok güçlü olması gerekiyor. Bunun için çeşitlilik ve renkliliklerin artması gerekiyor. Bütün yurttaşlara seslenmek istiyorum. Eğer bir daha Türkiye’de böyle bir iktidarla karşılaşmak istemiyorsak bir hesaplaşma yaşaması gerekiyor bu ülkenin. Yolsuzlukların, hırsızlıkların, katliamların, acıların… 

“EVLADI ÖLEN HESAP SORAMIYOR, TEK NEDENİ VAR…”

Adaletin bu kadar ayaklar altına alındığı başka bir dönem hatırlamıyorum. Siyasilere baskı yapılıyor, siyasi tutsaklar var demiyorum. Evladı ölen anne baba, sevgili, eş, canı yanmış; hesabını soramıyor. Tek bir nedeni var, karşısındaki kişi AKP yöneticisiyse her şeyin üstü kapatılıyor. TİP’in bu seçimlerdeki varlığını bununla özdeşleştiriyorum. 

“EMANET OY İSTEMİYORUM”

Aklı gönlü başka partide olan yurttaşlardan emanet ooy istemiyorum, bu hesaplaşma iradesinin güçlenmesi gerekiyor. O yüzden TİP’e oy verin.