Ertuğrul Özkök: Üç HaberTürk yazarı aradı ve ne dediler?

Ertuğrul Özkök: Üç HaberTürk yazarı aradı ve ne dediler?
Gazeteci Ertuğrul Özkök, bir dizi değişime giden Habertürk'teki köşe yazarlarıyla yaptığı konuşmaları kaleme aldığı köşe yazısında aktardı.ANALİZ - Üç soruda HaberTürk vakasıErtuğrul Özkök, “Küçük güzel şeyler”...

Gazeteci Ertuğrul Özkök, bir dizi değişime giden Habertürk'teki köşe yazarlarıyla yaptığı konuşmaları kaleme aldığı köşe yazısında aktardı.

ANALİZ - Üç soruda HaberTürk vakası

Ertuğrul Özkök, “Küçük güzel şeyler” başlığı altında yazdığı ve "newsletter" olarak paylaştığı yazılarında bugün şu satırlara yer verdi:

Biraz da öteki konulara geçeyim. Tabii ki medya sektöründe günün konusu HaberTürk’teki gelişmeler. Dün bununla ilgili yazdığım yazıda “Köşe yazarlarının işine mi son veriliyor yoksa köşe yazarlığı mesleğinin mi” diye sormuştum. Sabahtan itibaren 3 HaberTürk yazarı aradı. İşte konuştuklarım…

Öztürk: Siyasi köşem kapandı sayfam için sahaya iniyorum 

Önce Kemal Öztürk…

“Benim siyasi yazılar yazdığım bir köşem vardı. O köşe kaldırıldı. Ama bir de gidip gördüğüm yerleri anlattığım 'Kemal Öztürk ile Sahada' diye bir sayfam vardı. Anadolu’da gidip gördüğüm yerleri yazdığım bir sayfa. O sayfa devam edecek ve orada zaman zaman siyaset de olacak” dedi.

Önemli bir ayrıntı… Kemal Öztürk dün akşam Külliye’deki törene davetli gazeteciler arasındaydı. HaberTürk’ten başka bir köşe yazarı var mı diye araştırdım.

Tam listeyi alamadım ama mesela Nagehan Alçı, Nihal Bengisu Karaca ve Kübra Par davetli değilmiş.

"Kübra Par ayrılmamış bir süre sonra siyaset yazmaya başlarsa şaşırmam"

Daha sonra Kübra Par aradı.

Onun da işine son verilmemiş. Ancak onun da siyasi köşe yazısı kaldırılmış.

Dün gece Külliye’deki törene davetliler arasında yoktu. Ama onun da bir süre sonra siyasi yazılarına döndüğünü görürsem şaşırmayacağım.

"Nihal Bengisu Karaca popüler kültür yazmaya başlıyor"

Arayanlar arasında en kızgını olan ise en iyi tanıdığım yazardı.

Nihal Bengisu Karaca…

“Kovuldu” dememe çok üzülmüş. Bu kelimeyi ben de hiç sevmem ama Amerikalılar işine son verilen herkes için “Fired” yani kovuldu kelimesini kullandığı için öyle demiştim.

HaberTürk’ten ayrılmamış. Ancak o da artık siyasi yazı yazmayacakmış. Popüler kültür, streaming kültür, yani Netflix, Disney, Prima Video gibi platformlardaki filmler, diziler, belgeseller üzerine yazacakmış.

Nihal’i uzun süredir tanıyorum. Türkiye’de çok az insan Marvel kültürü hakkında bilgi sahibiyken onunla Marvel kahramanları üzerine uzun tartışmalar yapardık. Çok iyi bir caz ve rock müziği dinleyicisidir.

“Nihal bu senin için büyük bir fırsat olabilir. Gercek kendini bulabilirsin” dedim. Çok iyi bir popüler kültür yazarı olacağına eminim.