Erzurum'a altın madeni kuruluyor: 'ÇED gerekli değildir' kararı verildi

Erzurum'a altın madeni kuruluyor: 'ÇED gerekli değildir' kararı verildi
Erzincan İliç'teki altın madeninde meydana gelen faciada 9 işçiden hala haber alınamazken, Erzurum'a yeni bir altın madeni kuruluyor. Maden, kayyum yönetimindeki Koza Altın tarafından işletilecek.Erzincan İliç’te yaşanan facianın...
Erzincan İliç'teki altın madeninde meydana gelen faciada 9 işçiden hala haber alınamazken, Erzurum'a yeni bir altın madeni kuruluyor. Maden, kayyum yönetimindeki Koza Altın tarafından işletilecek.

Erzincan İliç’te yaşanan facianın ardından altın madenleri için verilen çevresel etki değerlendirme (ÇED) kararları tartışma konusu. Bunun son örneği Erzurum’un Karayazı ilçesi için verilen bir kararla gerçekleşti. FETÖ’den hüküm giyen, firari Akın İpek’e aitken kayyum atanan Koza Altın İşletmeleri A.Ş.’nin bölgede kuracağı altın madeni için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

BirGün'den Uğur Şahin'in haberine göre, Koza Altın İşletmeleri A.Ş., Karayazı’nın Akdağ Köyü’nde “Altın Madeni Açık Ocak İşletmesi” projesi hazırladı ve 1 Ağustos’ta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden bölgede kurulacak maden için ruhsat alındı.