Erzurum'un Karayazı ilçesinde isim değişikliği talebi TBMM’de

Erzurum'un Karayazı ilçesinde isim değişikliği talebi TBMM’de
Erzurum'un Karayazı ilçesinde isim değişikliği talebi TBMM’de.  CHP Milletvekili Mahmut Tanal, "Güzelyazı" olarak adlandırılması için TBMM'ye kanun teklifi sundu. Tanal, ilçenin olumsuz anlam taşıyan mevcut adının, gelişimine...
Erzurum'un Karayazı ilçesinde isim değişikliği talebi TBMM’de.  CHP Milletvekili Mahmut Tanal, "Güzelyazı" olarak adlandırılması için TBMM'ye kanun teklifi sundu. Tanal, ilçenin olumsuz anlam taşıyan mevcut adının, gelişimine zarar verdiğini belirterek, "Güzelyazı" ile olumlu bir dönüşüm başlatmayı hedefliyor. Türkiye'nin doğal güzellikleriyle bilinen Karayazı, bu isim değişikliğiyle algı ve konumunu olumlu yönde etkilemeyi amaçlıyor.

Olumsuz anlamı yüzünden yaşadıkları ilçenin adından rahatsız olan Erzurum'un Karayazı ilçesinde yaşayanlar isim değişikliği istiyor.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Karayazı'nın adının 'Güzelyazı' olarak değiştirilmesi için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sundu. Tanal, bu teklifin gerekçesinde, Karayazı’nın olumsuz anlam taşıyan mevcut adının, ilçenin gelişimine ve imajına zarar verdiğini belirtti ve ad değişikliği ile olumlu bir dönüşümün başlangıcı olacağını vurguladı.

Karar'da yer alan habere göre, Mahmut Tanal, Karayazı’nın tarım ve hayvancılıkla uğraşan, geniş mera ve yayla alanlarına sahip vatandaşlarının ekonomik potansiyelini vurgulayarak, ilçenin hak ettiği konuma ulaşması gerektiğini ifade etti.

Tanal’ın teklifi, Karayazı’nın “Güzelyazı” olarak anılması ile hem bölgenin doğal ve kültürel zenginliklerinin ön plana çıkarılmasını hem de ilçenin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu isim değişikliği teklifi, ilçenin gelecekteki konumunu ve algısını olumlu yönde etkileyecek bir adım olarak görülüyor.

"Doğal güzellikleriyle biliniyor"

Türkiye'nin ikinci en yüksek yerleşim yeri olan Karayazı, 2.450 metre rakımıyla dikkat çekiyor. İlçe, doğal güzellikleri, endemik bitki türleri ve özellikle kırmızı benekli alabalıkların varlığı ile biliniyor. Ters lale türü gibi dünyada nadir bulunan çiçekler de yalnızca Karayazı’da yetişiyor.