Eski AKP’li Feyzi İşbaşaran: Alparslan Türkeş bana Nihal Atsız için ‘aşırı ırkçı ve kafatasçıydı’ dedi

Eski AKP’li Feyzi İşbaşaran: Alparslan Türkeş bana Nihal Atsız için ‘aşırı ırkçı ve kafatasçıydı’ dedi
Gazete Pencere Haber MerkeziEski AKP Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Alparslan Türkeş’le bir anısını paylaştığı tweette “Rahmetli Alparslan Türkeş Bey, komşum Kazakistan Büyükelçisi Gafur Bey’in evine bir davete...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Eski AKP Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Alparslan Türkeş’le bir anısını paylaştığı tweette “Rahmetli Alparslan Türkeş Bey, komşum Kazakistan Büyükelçisi Gafur Bey’in evine bir davete gelmişti, oradan da bizim eve gelmişti, bahçede çay içtik. Sohbetimiz arasında, ‘Nihal Atsız’la yollarınız neden ayrıldı?’ diye sordum. Türkeş Bey ‘Nihal aşırı ırkçı, kafatasçıydı’ deyince gülmüştüm. Kendisi de güldü ve ‘Biliyor musun, partimizin üç hilal sembolünü çizen Ermeni bir parti kurucumuzdu’ dedi” diye yazdı.

O günden beri Üç Hilal’i çizen Ermeni parti kurucusunu merak ettiğini belirten Feyzi İşbaşaran, hukukçu, Ayhan Bora Kaplan’ın avukatlarından Sinan Kocaoğlu’nun geçtiğimiz mayıs ayında paylaştığı bilgiyi alıntıladı.

Sinan Kocaoğlu’nun verdiği bilgiye göre MHP’nin üç hilal sembolünü Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi kongresinde parti amblemi olarak teklif eden kişi MHP’nin ilk kurucularından olan Levon Dabağyan.

Kocaoğlu aynı zamanda Şişli Katolik Ermeni mezarlığında Nadya Krisep’in mezar fotoğrafını da paylaşmış. Krisep’in mezar taşında da üç hilal ve bozkurt işareti bulunuyor.