Eskişehir'de "imamların okullarda konferans vermesi protokolü"nü protesto eden 8 kişi gözaltına alındı

Eskişehir'de "imamların okullarda konferans vermesi protokolü"nü protesto eden 8 kişi gözaltına alındı
Eskişehir'de Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, imamların okullarda konferans vermesine ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve müftülük arasında imzalanan protokolü protesto etti. Polisin müdahale ettiği eylemde 8 kişi...

Eskişehir'de Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, imamların okullarda konferans vermesine ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve müftülük arasında imzalanan protokolü protesto etti. Polisin müdahale ettiği eylemde 8 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir’de TİP üyeleri, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve müftülük arasında okullarda imamların ‘manevi değerler’ adı altında konferans vermesine ilişkin imzalanan protokolü protesto etmek için Tepebaşı ilçesine Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi’ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplandı.

Basın açıklaması sırasında grup arasında LGBT bayrağı açıldı. Çevrede toplananlar ise bayrak açılmasına tepki gösterdi. Polis ekipleri de bayrağın gerginliğe neden olduğu belirterek kaldırılmasını istedi. Polis, bayrağı kaldırmayan gruba müdahale ederek 8 kişiyi gözaltına aldı.

Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen 8 kişi, ifadeleri için Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi’ne götürüldü. (DHA)