Fahrettin Altun: Dezenformasyon, can ve mal güvenliğine de zarar verebilir

Fahrettin Altun: Dezenformasyon, can ve mal güvenliğine de zarar verebilir
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Başkanlık tarafından Washington'da düzenlenen 'Afet Diplomasisi Dirençli Bir Dünya İçin Uluslararası Dayanışmayı Yeniden Kurgulamak Paneli'nde konuştu, "Dezenformasyonun...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Başkanlık tarafından Washington'da düzenlenen 'Afet Diplomasisi Dirençli Bir Dünya İçin Uluslararası Dayanışmayı Yeniden Kurgulamak Paneli'nde konuştu, "Dezenformasyonun yalnızca milli güvenliğe değil, doğrudan vatandaşın can ve mal güvenliğine nasıl zarar verebileceği de açıkça ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

TÜM ÜLKELERİ DEZENFORMASYONLA MÜCADELE ÇAĞRISI

Yalan haber yayanların durdurulamadığını 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde gördüklerini söyleyen Altun, "Biz canlarımızı kurtarmaya, yaraları sarmaya çalışırken maalesef yalan haber ve yanlış bilginin dolaşıma sokulmasıyla mücadele etmek durumunda kaldık. Bir taraftan yaşadığımız afet sürecinin başından bu yana yapılan dezenformasyon faaliyetleriyle mücadele ederken diğer taraftan kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini temin ettik. Gelinen noktada dezenformasyonun yalnızca milli güvenliğe değil, doğrudan vatandaşın can ve mal güvenliğine nasıl zarar verebileceği de açıkça ortaya çıkmıştır" şeklinde konuştu.

Altun, "Türkiye dezenformasyona en çok maruz kalan ülke olarak bunun zararlarını kararlılıkla dile getirmektedir. Bilinmeli ki bu sadece Türkiye’nin değil tüm ülkelerin, uluslararası toplumun sorunudur" diyen Altun, Tüm ülkeleri sorumluluk duygusuyla hareket etmeye davet etti, "Felaket dönemlerini kargaşa ortamına çeviren dezenformasyon gerçeğiyle uluslararası bir kararlılıkla mücadele etmek zorundayız" dedi.

Kahramanmaraş depremlerinin üçüncü gününde sosyal medya platformu twitter'a erişim engeli getirilmiş, özellikle deprem bölgesindeki vatandaşların ve enkaz altında sesini duyurmaya çalışanların iletişim trafiği büyük bir riske girmişti.