Fatih Altaylı, Dilan-Engin Polat çiftinin plakalarını gündeme getirdi: Nasıl olmuş da bu plakaları alabilmişler?

Fatih Altaylı, Dilan-Engin Polat çiftinin plakalarını gündeme getirdi: Nasıl olmuş da bu plakaları alabilmişler?
Gazeteci Fatih Altaylı, haklarında çok sayıda suçtan soruşturma açılan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin lüks araçlarının plakalarını gündeme getirdi. Altaylı, "Bunca otomobilin plakalarını, kendinin ve eşinin baş harfleri...

Gazeteci Fatih Altaylı, haklarında çok sayıda suçtan soruşturma açılan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin lüks araçlarının plakalarını gündeme getirdi. Altaylı, "Bunca otomobilin plakalarını, kendinin ve eşinin baş harfleri ile hem de bazılarını aynı sayılarla alabilmek kolay iş değil" diye yazdı.

Fatih Altaylı, bugünkü yazısında mal varlıklarına el konulan ve haklarında soruşturma başlatılan Dilan-Engin Polat çiftinin lüks araçlarının plakalarına dikkat çekti. Altaylı, "Ultra pahalı araçlarının tamamının plakası çiftin isimlerinin baş harflerini taşıyor" diye belirterek, "Bunca otomobilin plakalarını, kendinin ve eşinin baş harfleri ile hem de bazılarını aynı sayılarla alabilmek kolay iş değil. Üstelik bu harf gruplarının yaşadığın bölgede veriliyor olması da gerek. Açıkçası çok merak ettim, nasıl olmuş da bu plakaları alabilmişler. Yasal mı? Her isteyene veriliyor mu?" sorusunu sordu.

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Dilan Polat’ın derdi olunca eski bir İçişleri Bakanı’nı aramasını ilginç buldum. Müthiş bir cüret. “Sorunum var Bakan Bey’i arayayım da çözsün” diye düşünebilmek gerçekten büyük düşünmek olsa gerek. Hele hele bir sosyal medya fenomeni için. Ama emin olun Dilan Polat tek değil. Ortalık bu tiplerle kaynıyor. Zaten sorun onlarda ve onların bu cüretinde değil, onları bu kadar cüretkar hale getirip yüz verenlerde.

Bu Polatgillerde ilgimi çeken bir başka şey ise otomobilleri. Daha doğrusu otomobillerinin plakaları. Ailenin nasıl bir para ile alındığı belli olmayan süper lüks bir garajı var. Gerçi araçlarının tamamının siyah olması paranın kaynağı ile ilgili bilinçaltı bir bağlantıdan dolayı olabilir ama ben orada da değilim. Benim ilgimi çeken otomobillerin plakaları. Ultra pahalı araçlarının tamamının plakası çiftin isimlerinin baş harflerini taşıyor.

22 milyon TL’lik bir Range Rover’un plakası EP 0088. 22 milyonluk bir diğer Range Rover’ın plakası DP 0088. 15 milyonluk bir Mercedes G arazi aracının plakası DP 8800. 17 milyonluk Porsche Panamera otomobilin plakası EP 1998. 45 milyonluk Ferrari 296 otomobilin plakası ise 34 EDP 034.

Bunca otomobilin plakalarını, kendinin ve eşinin baş harfleri ile hem de bazılarını aynı sayılarla alabilmek kolay iş değil. Üstelik bu harf gruplarının yaşadığın bölgede veriliyor olması da gerek. Açıkçası çok merak ettim, nasıl olmuş da bu plakaları alabilmişler. Yasal mı? Her isteyene veriliyor mu?