Fatih Altaylı: Kerem Kınık, Beştepe'den güçlü mü?

Fatih Altaylı: Kerem Kınık, Beştepe'den güçlü mü?
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a yaptığı eleştiriyi köşesine taşıdı. Altaylı, "Kerem Kınık, Beştepe'den güçlü mü?" diye sordu. Altaylı, "Arkasında...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a yaptığı eleştiriyi köşesine taşıdı. Altaylı, "Kerem Kınık, Beştepe'den güçlü mü?" diye sordu. Altaylı, "Arkasında Beştepe’den daha güçlü hangi irade, hangi otorite, hangi kuvvet vardır da, o koltuğu işgal etmeye ve makamı iğfale devam etmektedir. Muhtemelen sergilenen bir tiyatrodur" yorumunu yaptı.

TIKLAYIN - Fuat Oktay: Kızılay’ın çadır satmasının gündeme gelmesine üzüldük

Fatih Altaylı'nın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

İktidarın en güçlü temsilcilerinin tümünden aynı cümleyi duyuyoruz. “Kızılay’ın çadır satmasına üzüldük. Yapılan yanlıştı.” Bunu önce Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, daha sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Bey’in ağzından duyduk. İyi de, toplumun bunca tepkisine, meselenin neredeyse 150 yıllık Kızılay’ı bitirme noktasına gelmesine rağmen Kerem Kınık denilen kişi nasıl oluyor da orada oturmaya devam edebiliyor? Kızılay’ı aile çiftliği gibi kullanmayı sürdürebilir?

Cumhurbaşkanlığı Sarayından peş peşe gelen bu açıklamalara rağmen Kınık’ı orada tutan güç nedir! Arkasında Beştepe’den daha güçlü hangi irade, hangi otorite, hangi kuvvet vardır da, o koltuğu işgal etmeye ve makamı iğfale devam etmektedir. Muhtemelen sergilenen bir tiyatrodur. Tavşana kaç, tazıya tut oyunudur. Kimse bana “Kızılay özerktir, dernektir, zarttır, zurttur” demesin. Beştepe’den gelecek bir “İstifa et Kerem” cümlesinden sonra Kerem Kınık’ta o koltukta kalacak yürek yoktur. Yok eğer “var” ise… Çimento yetmez.