Fatih Erbakan: Seçimlerin anahtar partisi haline geldik

Fatih Erbakan: Seçimlerin anahtar partisi haline geldik
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin her geçen gün üye sayısının arttığını ve seçimlerin anahtar partisi haline geldiğini söyledi.Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin her geçen...
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin her geçen gün üye sayısının arttığını ve seçimlerin anahtar partisi haline geldiğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin her geçen gün üye sayısının arttığını ve seçimlerin anahtar partisi haline geldiğini söyledi. Erbakan, "Holding patronlarının desteğiyle, hazine yardımı alarak, devlet iktidar gücüyle, dış güçlerin desteğiyle, medya desteğiyle bu noktaya gelinmedi, milli görüşün bereketiyle gelindi" dedi.

Yozgat’ta bir önceki dönemde AKP’den belediye başkanı seçilen, ancak geçen dönem aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek bağımsız olarak seçime girip kaybeden Kazım Arslan’ı aday gösteren Yeniden Refah Partisi’nin seçim irtibat bürosu açılışı yapıldı. YR Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, açılış öncesinde seçim otobüsüne binerek, kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. Babasının Yozgat ziyaretinde çekilen bir fotoğrafın hediye edilip, Yozgatspor atkısının boynuna takılmasından sonra konuşmasına başlayan Erbakan, "İktidar partisi ‘eser ve hizmet siyaseti yapıyoruz’ diyor. ‘Eser ve hizmet siyaseti yapanlara oy veriniz’ diyor. Şimdi bunu söylüyorlarsa buradan Yozgat'tan hem Yozgatlılara hem de kendilerine sesleniyoruz; eğer eser ve hizmet siyasetine oy verecekseniz, oy verilecek insan işte burada, doktor Kazım Arslan" ifadelerini kullandı.

"Yerel yönetimlerde yeniden refahı iktidar yapacağız"

Fatih Erbakan şunları söyledi:

"Yeniden Refah Partimiz şu anda seçimlerin anahtar partisi haline gelmiş durumda. Türkiye'nin dört bir yanında kime sorsanız ‘oylar Yeniden Refah'a diyor. Yeniden Refah Partimizin üye sayısı bu gerçeği resmi olarak ve matematik olarak ortaya koyuyor. Son beş ayda 260 binden 390 bine geldi üye sayımız. Şimdi bu önümüzdeki hafta 400 bini inşallah geçeceğiz ve inşallah 31 Mart seçimlerine 500 bin üyeyle girip, yerel yönetimlerde Yeniden Refah'ı iktidar yapacağız. Holding patronlarının desteğiyle, hazine yardımı alarak, devlet iktidar gücüyle, dış güçlerin desteğiyle, medya desteğiyle bu noktaya gelinmedi, milli görüşün bereketiyle gelindi. Milletimiz milli görüş dönemini hatırlıyor ve o hizmetlere özlem duyuyor, yeniden milli görüşü istiyor, Yeniden Refah'ı istiyor. Bütün bunlarla birlikte adaylarımızın profilleri, işte Bursa'da, Düzce'de, Şanlıurfa'da, Elazığ'da, Samsun'da, Yozgat'ta ve inşallah yeni sürprizlerimiz de olacak bütün bu illerimizde Yeniden Refah Partisi seçimlere iddialı giriyor ve seçimlerin favori partisi olarak giriyor. 14 Mayıs'ta pek çoklarının beklemediği bir başarıyı yakaladık, bir sürprizi gerçekleştirdik. Şimdi daha büyük sürprizi 31 Mart'ta gerçekleştireceğiz Allah'ın izniyle.

"Çevreye zarar vermeden kentsel dönüşümü yapan belediye başkanıdır"

31 Mart'ta Yeniden Refah'ın kazanması neden önemli; ahlaklı belediyecilik döneminin başlatılması için önemli. Ahlaklı belediyecilik ne demek; belediye başkanı bir adım atarken o adımın ahiretteki karşılığını düşünerek atması demek. Kendi nefsini, kendi ismini, kendi cebini düşünerek değil, bu attığım adımın Allah karşısında hesabını verebilir miyim diye düşünerek, adım atması demek. Belediye başkanının, belediye makamını ticaret müessesesi olarak gördüğü değil, ibadet yeri olarak gördüğü bir belediyecilik demek ahlaklı belediyecilik. Ne buyruluyor bizim inancımızda; 'insanların en hayırlısı insanlara faydası dokunandır’ diyor. Milletin derdine derman olarak millete hizmet ederek Cenabı Allah'ın rızasını kazanmak. Yani belediye başkanı oldum, burada kendi ticaretime bakayım, kendi cebime bakayım değil, hayır burası bir ibadet makamıdır, ibadet aşkıyla bu hizmetin yapılmasıdır. Halka hizmet, Hakk'a hizmettir anlayışıyla bu hizmetin yapılması demek. Vatandaşın, milletin emanet ettiği bir kuruşun bile hesabını yapan ve hiç kimseye bir kuruş bile yedirmeyen belediye başkanlığıdır. Belediyenin bütçesinden harcama yaparken kendi cebinden harcama yapmaktan daha hassas davranan belediye başkanıdır. Kentsel dönüşümü yaparken rantsal dönüşüm olarak değil hakka hukuka riayet ederek kul hakkını gözeterek, depremi gözeterek, çevreye zarar vermeden kentsel dönüşümü yapan belediye başkanıdır. Yeşili ve çevreyi inancımızın gereği olarak koruyan belediye başkanı demektir. Ahlaklı belediyecilik demek milletin vatandaşın değerleriyle uyumlu projeler üreten ve icraatlar gerçekleştiren belediyecilik demek. Önce ahlak ve maneviyat anlayışıyla hareket eden belediyeciliktedir. İnşallah 31 Mart'tan itibaren Yeniden Refah Partimizle bu belediyecilik anlayışını hem Yozgatlı hem de bütün Türkiye'de hakim kılacağız."(ANKA)