Fatih Portakal'ın sandık pozu hakkında suç duyurusu

Fatih Portakal'ın sandık pozu hakkında suç duyurusu
Avukat Arif Yeğen, İzmir'in Seferihisar ilçesinde oy kullanan gazeteci Fatih Portakal ve Yeşil Sol Parti sandık kurulu üyesi Y.D. hakkında, AKP adına suç duyurusunda bulundu.Fatih Portakal, Müşerref Hepkon İlkokulu 1032 numaralı...

Avukat Arif Yeğen, İzmir'in Seferihisar ilçesinde oy kullanan gazeteci Fatih Portakal ve Yeşil Sol Parti sandık kurulu üyesi Y.D. hakkında, AKP adına suç duyurusunda bulundu.

Fatih Portakal, Müşerref Hepkon İlkokulu 1032 numaralı sandıkta oy kullandıktan sonra zafer işareti yaparak bir fotoğraf çektirdi, bu sırada Yeşil Sol Parti sandık kurulu üyesi de aynı işareti yaptı ve Portakal'la poz verdi.

Avukat Arif Yeğen, Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, zafer işaretinin Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 135 sayılı genelgesine aykırı olduğunu savundu, sunucu Portakal ve sandık kurulu üyesi Y.D. hakkında kamu davası açılması talebinde bulundu. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na da dilekçe veren Yeğen, Yeşil Sol Parti sandık kurulu üyesi Y.D'nin seçimdeki görevinden azledilmesini talep etti.

"V" işareti evrensel anlamda zaferi ve barışı simgeler

Suç duyurusu haberini aldıktan sonra sosyal medyada açıklama yapan Portakal, "Yok artık! Sandık başında evrensel anlamda zaferi ve barışı simgeleyen bu işareti benim gibi yapan görevli kadın hakkında tutanak tutuyorlarmış. Sözün bittiği yer. V işareti hakkında bilgi: 2. Dünya savası sırasında ortaya çıkmış bir işaret. İngilizce Victory’nin “V” si. 60’lardan sonra yaygın şekilde kullanılmaya başlanmış. Simgelediği kavram barış" ifadelerini kullandı.