Ali Koç: Arda Fenerbahçe'de kalmayacak çünkü kalmak istemiyor

Ali Koç: Arda Fenerbahçe'de kalmayacak çünkü kalmak istemiyor
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal'ın imza töreni bugün gerçekleşti. Kulüp Başkanı Ali Koç ve Teknik Direktör İsmail Kartal, törenden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Ali Koç, Fenerbahçe'nin...

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal'ın imza töreni bugün gerçekleşti. Kulüp Başkanı Ali Koç ve Teknik Direktör İsmail Kartal, törenden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Ali Koç, Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler'in yeni sezonda nasıl bir yol izleyeceğine de açıklık getirdi.

Başkan Ali Koç, Fenerbahçe'nin daha önce 2 kez teknik direktörlüğünü yürütmüş İsmail Kartal için, "'Yollarımız bir gün tekrar kesişecek' demiştim. Bu anlamlı birliktelik yeniden başlıyor" dedi.

"Şampiyon olmak için sahada başarılı olmak yetmiyor"

"Hocamız önceki döneminde sistemini oturttuktan sonra gösterdiği olağanüstü performansla takımımızı ikinci yaptı. 3-4 hafta daha olsaydı belki de şampiyon olacaktık" ifadelerini kullanan Ali Koç, "Şampiyon olmak için sahada başarılı olmak yetmiyor" şeklinde konuştu.

Geçen sezon takımın teknik direktörlüğünü üstlenen Jorge Jesus hakkında konuşan Fenerbahçe Başkanı, "Jorge Jesus, 30 senelik hoca. Üçlü sistemi hayatında denememiş, Türkiye’de deneyeceği tuttu" yorumunda bulundu.

"Tüm kupaları kazanmak istiyoruz"

Teknik Direktöre İsmail Kartal da "Artık şampiyon olamamanın verdiği sıkıntıyı geride bırakıp tüm kupaları kazanmak istiyoruz" dedi, "Takıma katkı yapacağına inandığımız çok önemli transfer hamlelerimiz var. Savunma, orta alan ve hücuma transfer yapacağız" ifadeleriyle yeni transferler hakkında bilgi verdi.

"Benim sistemim belli" diyen Kartal, yeni sezonda 4-3-3 ve 4-2-3-1 sistemleri ile oynayacağını açıkladı.

"Arda Fenerbahçe'de kalmayacak"

Arda Güler'in transferi konusunda açıklamada bulunan Ali Koç, "Milyonlarca Fenerbahçe taraftarı Arda'yı bağrına basmıştır. Sadece onlar da değil. Milyonların gözünde ne kadar büyük sempatisi olduğunu biliyoruz. Süreç 1 ayda sonuçlanacak ve ben de detaylı biçimde bütün gelişmeleri anlatma borcum olduğunu düşünüyorum. Arda'nın bu kadar istenmesi Türk futbolunu gururudur ve inşallah bundan sonraki kariyerinde ve Arda gibiler için - bir sürü genç yolladık, hepsi tek tek geri dönüyor- hayırlısı olsun. Arda Fenerbahçe'de kalmayacak çünkü kalmak istemiyor. Önümüzdeki sezon olmayacak" diyerek milyonların merak ettiği Arda Güler'in gelecek sezonda Fenerbahçe'de kalıp kalmayacağı konusuna açıklık getirmiş oldu.