Avukat Buket Tekışık’ın odasında fotoğraf çektirdiği savcı Adana'ya gönderildi

Avukat Buket Tekışık’ın odasında fotoğraf çektirdiği savcı Adana'ya gönderildi
Avukat Buket Nurşah Tekışık’ın odasında fotoğraf çektirdiği İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Tanrıkulu görev yeri değiştirilerek, Adana Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) bugün yayımladığı...

Avukat Buket Nurşah Tekışık’ın odasında fotoğraf çektirdiği İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Tanrıkulu görev yeri değiştirilerek, Adana Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) bugün yayımladığı kararnameyle Avukat Buket Nurşah Tekışık’ın, Çağlayan Adliyesi’ndeki odasında çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada “Ben asla kaybetmem ya kazanırım ya öğrenirim” diyerek paylaştığı savcı Cihan Tanrıkulu'yu Adana Cumhuriyet Savcısı olarak görevlendirdi.

Ne olmuştu?

Avukat Tekışık, Savcı Tanrıkulu'nun odasına girerek fotoğraf çektirmişti. Fotoğrafı “Ben asla kaybetmem ya kazanırım ya da öğrenirim” sözleriyle sosyal medyada paylaşmıştı.Tekışık'ın terörle mücadele suçlarına baktığı öğrenilen savcının odasında fotoğraf çektirmesini Adalet Bakanlığı incelemişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, fotoğrafların tepki çekmesi üzerine sorulan soruya Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldığını,Tekışık hakkında ise suç duyurusunda bulunulduğunu duyurmuştu. Daha sonra Tanrıkulu hakkında tutanak tutularak HSK'ya işlem yapması için gönderildiği ve savcının görev yerinin değiştirildiği öğrenilmişti.
Avukatın dosyası Barolar Birliği’ne disiplin soruşturması açılması için gönderilmişti. İstanbul Barosu da Tekışık hakkında soruşturma başlatmıştı.