Galatasaray Lisesi’nin 150 yıllık yılan heykeli kayıp

Galatasaray Lisesi’nin 150 yıllık yılan heykeli kayıp
Galatasaray Lisesi’nin İstiklal Caddesi’ne bakan kapısının iki yanında yer alan ikiz yılan heykellerden birinin kaybolduğu ortaya çıktı.İstanbul Galatasaray Lisesi’nin İstiklal Caddesi’ne bakan kapısının iki yanında bulunan...

Galatasaray Lisesi’nin İstiklal Caddesi’ne bakan kapısının iki yanında yer alan ikiz yılan heykellerden birinin kaybolduğu ortaya çıktı.

İstanbul Galatasaray Lisesi’nin İstiklal Caddesi’ne bakan kapısının iki yanında bulunan ağzı açık ikiz yılan heykellerinden sağdakinin 8 Mart’tan bu yana kayıp olduğu öğrenildi. Hiçbir kameranın görmediği alanda yer alan heykelin akıbeti bilinmiyor.

Bianet’ten Tuğçe Yılmaz’ın haberine göre heykelin kayıp olmasına ilişkin görüşü sorulan Sanat Tarihi Derneği Başkanı (STD) Şerif Yaşar, heykelin çalındığını düşünüyor.

STD Başkanı Yaşar, heykelin kaybolmasına ilişkin, “"8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nden itibaren kayıp heykel, fakat durum şöyle: Görgü tanıklarının anlatımına göre emniyetin anlaşmalı olduğu şirket çalışanları, bariyerleri koyarken heykele çarpıyorlar ve heykel yere düşüyor. Çok sert bir mermer bu, normalde tuz-buz olmaz. Yani bir anda yok olmaz” dedi.

Galatasaray Lisesi yönetimi ile görüştüğünü söyleyen Yaşar, durumun emniyete bildirildiği yanıtı aldığını ve çalındığını düşündüklerini belirtti. Yaşar, yönetimin bu ihtimalin kuvvetli olması nedeniyle bölgedeki antikacıları da dolaştığını ekledi.

Galatasaray Lisesi de konuya ilişkin “Bilgimiz yok” yanıtı verdi.