Gençler eğlenmesin mi

Gençler eğlenmesin mi
Eskişehir Valiliği, yayımladıkları bir yazılı açıklama ile 10-24 Mayıs tarihleri arasındaki konser, şenlik ve festival de dahil olmak tüm etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.Yasağın gerekçesi, Eskişehir’deki “huzur...

Eskişehir Valiliği, yayımladıkları bir yazılı açıklama ile 10-24 Mayıs tarihleri arasındaki konser, şenlik ve festival de dahil olmak tüm etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.

Yasağın gerekçesi, Eskişehir’deki “huzur ortamı ile kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin, genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi” olarak açıklandı.

19 Mayıs gösterileri yasağın kapsamı dışında bırakıldı.

Yasak, 12-15 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan ve Teoman, Haluk Levent, Hayko Cepkin, Levent Yüksel, Emre Aydın, Pentagram, Yeni Türkü gibi isimlerin sahne alacağı Anadolu Fest’i de etkiledi.

Festival organizasyonu yaptıkları yazılı bir açıklama ile Valiliği kararı yeniden gözden geçirmeye davet etti.

YASAK KARARINA TEPKİ
Müzisyen Hayko Cepkin de yasak kararına, “Vay arkadaş neler ile uğraşır olduk hale bak” diyerek tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Gençliğe, sanata ve kültürel faaliyetlere düşmanlık bir AKP geleneği oldu. Valilik bu kararını geri alsın” dedi.

Festivalde sahne alacak diğer bir isim Haluk Levent ise, hemen yetkililerle görüşeceğini belirtti ve “Keşke böyle bir durum için yetkililerle görüşmek zorunda kalmasak” ifadelerini kullandı.