'Domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı'nı yalanladı

'Domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı'nı yalanladı
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü bazı sosyal medya hesaplarında yer alan “domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Son zamanlarda gündeme oturan zincir köfte markası Köfteci Yusuf'un ürünlerde domuz eti kullandığına dair iddialar, konuşulmaya devam ediyor.

Tartışmalar üzerine domuz etinin kasaplık et sınıfına girip girmediği ise merak konusu oldu.

İddialar yalanlandı

Gündeme dair açıklama yapan Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, "domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı" yönündeki iddiaları yalanladı.

Kurumdan yapılan açıklama şöyle:

"Bazı sosyal medya hesaplarından "domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı" şeklinde dolaşıma sokulan Türk Gıda Kodeksi Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği yürürlükte değildir. Et ürünlerine ilişkin halen yürürlükte olan Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları Tebliği'nde domuza ilişkin bir tanım, ifade ve atıf bulunmamamaktadır. Bakanlığımızca gerçekleştirilen tüm denetimler bu ve diğer mevzuatlar hükümleri çerçevesinde titizlikle sürdürülmektedir.

Sosyal medya üzerinden bu konuda yapılan dezenformasyon, manipülasyon, iftira ve yalanlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Yürürlükteki tebliğe aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar