Gizli tanık gizli ifade

Gizli tanık gizli ifade
IŞİD’in, Kobani’ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek HDP yöneticilerinin de bulunduğu 21’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobani Davası’na devam edildi.‘BU...

IŞİD’in, Kobani’ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek HDP yöneticilerinin de bulunduğu 21’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobani Davası’na devam edildi.

‘BU GİZLİ TANIKLARIN ŞAHIS OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ’
SEGBİS üzerinden yüzü ve sesi değiştirilen gizli tanık “Mahir”in dinletilmesine tepki gösteren siyasetçiler, “Korumak istediğiniz gizli tanıkların yaşam hakkı değil kumpas hakkıdır” dedi.

Duruşmada konuşan Avukat Ruken Gülağacı, “Hafta sonu gizli tanığı dinledim soruları gönderin’ diye bir durum yok. Kapatın o zaman dosyayı siz yargılayın biz gidelim. Burada insanların hayatları var. Madem gizli tank hayatı tehlikedeyse o zaman tanıklıktan çekilsin. Bunlar yalan, bize göre bu gizli tanıkların ‘şahıs’ olmadığını düşünüyoruz. Gizli tanık çok korkuyorsa çekilsin, hafta sonu gelip konuşmasın” dedi.

DEMİRTAŞ: SİZİ HUKUKA DAVET ETSEM ‘O NEDİR’ DERSİNİZ
Edirne Cezaevi’nde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise şöyle konuştu:
“Hukuk adına destan yazıyorsunuz, gizli tanığı koruma altındaki gizli tanığı bir kez daha gizli tanığa alıyorsunuz. Hukuk tarihinde böyle bir yaratıcılık var mı bilmiyorum ama yargılama başladığından beri siz bayağı yaratıcısınız. Aslında hukuksuzluk yapmıyorsunuz, bildiğiniz şeyi yapıyorsunuz. Hukuka davet etsem sizi ‘o nedir’ dersiniz. Bu kabul edilir mi? Mahkemeye tavsiyem şu; heyetinizi de gizli yapın, sizin duruşma salonlarınıza gelmenize gerek yok, biz savunmalarımızı yazılı evlerinize göndeririz.

‘DAVAYA KATILMAYACAĞIM’
Zaten duruşmalara savunma yapma isteğimiz yok, avukatlara ve halkımıza duyduğumuz saygıdan duruşmalara çıkıyoruz. Siz bugün bariz kanunsuz ara kararınızı yerine getirmede ısrarcı olursanız, ki gizli tanık var mı? yok mu? dinlediniz mi? dinlemediniz mi? onu da bilmiyoruz. Size de güvenmiyoruz. Eğer gizli tanık buraya getirilip dinlenilmeyecekse ben bu davaya katılmayacağım sizi protesto edeceğim.”

TALEPLER REDDEDİLDİ, SALON TERK EDİLDİ
Mahkeme heyeti, 29’ncu celsede verilen kararın ve gerekçelerin nazara alınarak, tutukluların ve avukatların 29’ncu celsede hafta sonu dinlenilen kayıtlarının duruşmada izletilmemesi yönündeki talepleri reddetti. Mahkeme heyeti, ABC123’ün dinlenileceği ve soru sorma hakkının kullanılacağını, SEGBİS üzerinden ifadesi alınan gizli tanık Mahir Ulaş ve Seher’in kayıtlarının izlenilmesine karar verdi.

Mahkeme heyetinin verdiği kararının ardından tutuklu siyasetçiler ve avukatlar duruşma salonu terk etti.