Göçmenlere Değil Onları Buraya Getirenlere Kızacağız

Göçmenlere Değil Onları Buraya Getirenlere Kızacağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’na katılanların sayısının artabileceğini söylerken, HDP’nin seçime ayrı girmekten yana olduğunun anlaşıldığını ifade etti. CHP liderinin açıklamasından satır...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’na katılanların sayısının artabileceğini söylerken, HDP’nin seçime ayrı girmekten yana olduğunun anlaşıldığını ifade etti.

CHP liderinin açıklamasından satır başları şöyle:
“Gerek sayın Akşener’le gerek ‘millet ittifakı’nın öteki bileşenleriyle gerekse ittifak dışındaki muhalefet partileriyle yeni iktidar hedefli, temel sorunların çözüm yöntemleriyle ilgili sürekli görüşüyoruz. Bunlar kamuoyu önünde ya da ayrıca oluyor. Hem genel başkanlar hem genel başkan yardımcıları düzeyinde.
‘Millet ittifakı’na katılanların sayısı artabilir. Ama mesele sayı değil. İktidar hedefli, sorunlara çözüm üretme hedefli güçlü bir anlayış. Bu oluştu. Elbette her partinin genel başkanının farklı değerlendirmeleri olacaktır. Ama hedef odaklı beraberlik sonuç alacak. Bundan en ufak bir şüphem yok. Bunu söyleme şekli değişik olabilir. Ben, “Dostlarımızla geleceğiz” diyorum; Meral hanım, “13’üncü cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak” diyor.
HDP, ittifak bağlamında farklı bir siyaset yürütüyor. Bağımsız olarak seçime girmekten yana oldukları anlaşılıyor. Bu yöndeki düşüncelerinin ayrıntılarıyla hiç ilgilenmiyorum.”

GÖÇMEN MESAJI

Hatay Expo Lansmanı'nda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Suriyeli kardeşlerimize kızmayacağız, onları buraya getirenlere kızacağız. Suriyeli kardeşlerimizin ne kabahati var? Ama göreceksiniz. İnşallah iktidarımızda Suriyeli kardeşlerimizi, onların gönül rızası ile kendi ülkelerine göndereceğiz" dedi.