Gökay Çakır ve Başaran Aksu'nun tutukluğuna 300'den fazla avukatla itiraz

Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Gökay Çakır ve Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu'nun tutukluluk haline 300'den fazla avukatın imzasıyla itiraz edildi.

Gökay Çakır ve Başaran Aksu'nun tutukluğuna 300'den fazla avukatla itiraz

GAZETE PENCERE - Bağımsız Maden İşçileri Sendikası (Bağımsız Maden İş) Genel Başkanı Gökay Çakır ve Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu'nun tutukluğuna itiraz edildi.

Gökay Çakır ve Başaran Aksu, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddiasıyla 26 Ağustos günü tutuklanmıştı.

Bağımsız Maden İş, tutuklama kararına 300'den fazla avukatla itiraz edildiğini duyurdu.

Açıklamada, "Genel Başkanımız Gökay Çakır ve Başaran Aksu'nun tutukluluğa itiraz dilekçesini 300'den fazla avukatın imzası ile sunduk. Katılan tüm avukat dostlarımıza, hukuk kurumlarına ve barolara teşekkür ederiz. Dayanışma ile kazanacağız" ifadelerine yer verildi.

GÖKAY ÇAKIR'DAN ELEŞTİREL MEKTUP: SENDİKACILIK DEDİKLERİ ŞEY YER KÖSTEBEĞİ İMİŞ

Genel Başkan Gökay Çakır'ın mektubu da sendikanın sosyal medya hesabından paylaşıldı. İşçilerin sorunları görmezden gelen sendikaları eleştiren Çakır, şunları söyledi:

"Ben Gökay Çakır, bir zamanlar köyünde koyun çobanlığı yapan bir vatandaşım. Askerlikten sonra 20 sene madende çalışan insanım, nihayetinde 2014’e kadar, yani 301 kişi katledilene kadar, madenci dostlarım, ben de sizler gibi görmeyen ve duymayan bir yurttaştım. Çünkü bu ülkede ne yazık ki adına sendikacılık dedikleri şey yer köstebeği imiş."

"SONRAKİ MEKTUBUMDA BU ŞEYTANI ANLATACAĞIM"

"Yer köstebeğinin gözü olmaz, bilenler bilir; kulağı duymaz, kulağı da yoktur. Biz işçiler olarak ne kadar çabalarsak çabalayalım, bu köstebekler hep yerin altında yaşadıkları için sürekli çalışmayı severler. Onlar ölen madenciyi duymaz, işten atılanı görmez, çalışanın sürekli çalışmasını severler.

Bunlar sendikacılık yaparken gözlerini ve kulaklarını kaybederler. Çünkü onların işine gelmediği zaman gözleri görmez, kulakları duymaz. O arkadaşlar şeytanla çelik çomak oynarlar. Sonraki mektubumda bu şeytanı da anlatacağım."

"TAHİR ÇETİN HAYATINI KAYBETTİ, BİZ CEZAEVİNDEYİZ ÇOK MU?"

"Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır olarak ben, 5 senedir yaptığım görev icabı hiçbir işçi kardeşimin, sendika olarak hiçbir kimseyi mağdur etmedik. Ben şu anda cezaevindeyim, değerli dostum Başaran Aksu da cezaevinde.

Benden önceki Genel Başkanım Tahir Çetin işçiler için, hakları için çok mücadele etti, Soma’da 7 bin 200 işçinin hakkını aldı ama işçiler için bunu yaptı, hayatını kaybetti. Genel Başkanım hayatını kaybetti ise işçiler için, ben ya da Başaran Aksu cezaevine düşmemiz çok mu? Yeter ki binlerce işçi kardeşimiz kazansın."

"MADENCİ KARDEŞLERİM ÇOCUKLARINIZIN GELECEĞİ İÇİN BUNLARDAN KURTULUN"

"Benim çocuklarım mağdur olabilir; yüzlerce, binlerce çocuğun yüzü gülüyor, onun için cezaevinde yatmak onurdur. Selam olsun bütün işçi, emekçi dostlara. Türkiye’nin bizlere destek veren tüm siyasi parti, sendika, sivil toplum kuruluşları ve halkımıza teşekkür ederim.

Madenci kardeşlerim, özel selamımdır: Bu gözü görmeyen, kulağı duymayan sendikalardan bir an önce kurtulun. Bunlarla hiç kazanamaz hep kaybedersiniz. En azından çocuklarınızın geleceği için bunlardan kurtulun."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar