Grevdeki doktorlar için hutbede skandal ifadeler

Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinin ardından sosyal medyaya yansıyan bir video büyük tepki çekti. Söz konusu videoda yer alan bir imamın, "Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapamadı....

Grevdeki doktorlar için hutbede skandal ifadeler

Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinin ardından sosyal medyaya yansıyan bir video büyük tepki çekti. Söz konusu videoda yer alan bir imamın, "Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapamadı. Bu doktorların daha fazla öldürülmesini getirir, tahriktir" dediği duyuluyor.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'ndeki Kayalar Camii'nin imamı Ahmet Gür, doktorların yaptığı iş bırakma protestosuyla ilgili şunları söyledi:

"Doktor öldürüldü deyip de bunu devletin aleyhine, milletin aleyhine ya. Dün hastanelerin hiçbirisi görev yapmadı. Günlük iğne yaptıracak adam var, günlük serum alacak adam var, tedavi olacak adam var. Yani bu ne getirir? Daha fazla doktorların öldürülmesini getirir, tahriktir. Geçen hafta anlatmadım mı kadın cinayetlerini. Televizyonda göstere göstere kadın cinayetlerini çoğalttık.  Sen vardın hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi, git bugün grevdeyiz. Öldürmez misin sen? Dövmez misin? Sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun kardeşim."

TTB: BU SÖZLER KATLİAMA ÇAĞRIDIR

İmamın büyük tepki çeken sözlerinin ardından Türk Tabipleri Birliği (TTB), yargıyı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nı harekete geçmeye çağırdı. TTB açıklamasında şöyle denildi:

"Bir din görevlisinin ağzından çıkan bu sözler; şiddete, cinayete, hatta katliama çağrı niteliğindedir! TTB olarak hem Diyanet'i hem de adli makamları DERHAL HAREKETE GEÇMEYE çağırıyoruz."

GENEL SAĞLIK-İŞ'TEN SUÇ DUYURUSU

Genel Sağlık-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu Genel Örgütlenme Sekreteri Tarık Doğan da yaptığı açıklamada "Genel Sağlık İş Sendikası olarak,  2 gündür sosyal medyaya yansıyan, bu ve benzeri eylemlerde bulunan ilgililer - şu ana kadar 3 kişi oldu - hakkında, TCK 261 / 1 ve 2 kapsamına giren eylemleri nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz... Meczuplara geçit yok..." dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konya Valiliği, sağlık çalışanlarını hedef gösteren ve kışkırtıcı ifadeler kullanan cami imamı hakkında soruşturma başlattı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“08.07.2022 tarihinde medyaya yansıyan ve camide söylendiği anlaşılan doktorlara/sağlık hizmetine ilişkin ifadelerle ilgili olarak görevli imam hakkında araştırma/soruşturma başlatılmıştır.”

Öne Çıkanlar